Η είσοδος του Ήλιου στον Λέοντα και της Αφροδίτης στην Παρθένο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Η είσοδος του Ήλιου στον Λέοντα και της Αφροδίτης στην Παρθένο

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Σαβ Ιουλ 20, 2013 4:06 am

Αλλαγή κλίματος φίλες και φίλοι, κυρίως σε ότι αφορά τη διαχείριση των καταστάσεων από τη Δευτέρα, καθώς εκτός από την Πανσέληνο δύο πλανήτες αλλάζουν ζώδιο την ίδια μέρα. Ο Ήλιος μπαίνει στον Λέοντα το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ η Αφροδίτη λίγες ώρες νωρίτερα μπαίνει κι αυτή στο ζώδιο της Παρθένου. Τι θα σηματοδοτήσουν οι αλλαγές αυτές για τον κόσμο; Ένα διαφορετικό είδος διαχείρισης περιμένουμε με περισσότερες ηγετικές πρωτοβουλίες και λιγότερη επιτυχία στις διαπραγματεύσεις από ότι είχαμε ως τώρα.

Image hosted by servimg.com

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο της Παρθένου δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Έτσι κι αλλιώς από ζώδιο όχι ισχυρή, με ωροσκόπο Σκορπιό και τη σύνοδο Άρη/Ερμή/Δία στον 8ο οίκο, προμηνύει ξύσιμο πληγών και επιμονή και κολλήματα σε λεπτομέρειες. Μια που είναι και στον 10ο προς 11ο οίκο του χάρτη το θέμα θα σχετίζεται στενά με συλλογικές προσπάθειες και θα δίνει τον τόνο. Δύσκολη η εύρεση κοινού τόπου λοιπόν σε αρκετά πράγματα, πόσο μάλλον που η αντίθεση με τον Ποσειδώνα, κάνει αυτή την Αφροδίτη να φαντάζεται κιόλας ένα μέρος από διαθέσεις των άλλων, οι οποίες απλά δεν υπάρχουν.

Ο Κρόνος στον 12ο υποδηλώνει μία απαισιοδοξία και μία κριτική πίσω από τις πλάτες των άλλων, ενώ η αντίθεση Ήλιου/Σελήνης υποδηλώνει αποξένωση με υποστηρικτές και οπαδούς, που δε θα υποστηρίξουν προσκλήσεις σε συλλαλητήρια, ούτε σε συναισθηματικά ή πατριωτικά καλέσματα. Γενικά θα υπάρχει μία ψυχρότητα στις σχέσεις και μία παγωμάρα. Η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί για κάποιο διάστημα μέχρι την είσοδο της Αφροδίτης στο Ζυγό, τον Αύγουστο.

Την ίδια στιγμή ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Λέοντα, για να καταδείξει ότι οι προσωπικές πρωτοβουλίες πλέον θα είναι αυτές που θα τραβήξουν το κάρο μπροστά. Ελλείψει συνεννοήσεων σωστών, αλλά και με τη δειλία και την πισώπλατη δράση του Άρη, που αποφεύγει την ευθεία αντιπαράθεση, απομένει ο Ήλιος να πάρει πρωτοβουλίες, για να προχωρήσει η κατάσταση. Η προσωπική επιβολή θα σιωπήσει σε κάποιο βαθμό τους αντιρρησίες που θα διαλέξουν τη σιωπή, ωστόσο και ο χάρτης αυτός εισόδου δεν είναι για περίπατο. Με ωροσκόπο Αιγόκερω και Πλούτωνα στον 1ο και με μία πλειάδα πλανητών στον 7ο οίκο, αφήνει τον Ήλιο μάλλον όμηρο του τετραγώνου με τον Κρόνο, που ορθόδρομος από τον 10ο οίκο, σε πολλά σημεία θα σταματήσει τις προσπάθειες για γεφύρωση των αντιθέσεων που θα προσπαθήσει να κάνει ο Ήλιος στον 7ο. Έτσι, αν και η θέση του Ήλιου είναι στο ζώδιο του, η έλλειψη υποστήριξης από τον υπόλοιπο χάρτη δείχνει ότι οι προσπάθειες μάλλον θα πέσουν στο κενό ή θα έχουν περιορισμένο αντίκτυπο.

Image hosted by servimg.com

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τις προβλέψεις για τα ζώδια…

Οι Κριοί θα χρειαστεί να ρίξουν τους τόνους της αυτοπεποίθησης τους και να γίνουν πιο προσηνείς, αν θέλουν να προχωρήσουν τα project που έχουν στα υπόψη. Αν έχετε συνεργάτες που έχουν παράπονα και τα θεωρούσατε ως τώρα ανάξια λόγου, μάλλον θα χρειαστεί να σκύψετε πάνω τους και να τα κοιτάξετε (όσο κι αν αυτό θα σας ξενίσει), αν θέλετε να συνεχιστούν οι συνεργασίες. Την ίδια στιγμή είναι σημαντικό να κομίσετε προτάσεις που θα προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά, αν και προς το παρόν φαίνεται ότι δε θα καταφέρετε και μεγάλες προόδους. Η παρακαταθήκη θα μείνει όμως κι αυτό ας είναι στα θετικά.

Οι Ταύροι θα μπείτε στη διαδικασία να ανοιχτείτε περισσότερο ερωτικά με τη βοήθεια φίλων ή ανθρώπων που θα σας συστήσουν υποψήφιους συντρόφους από το περιβάλλον τους. Με τους υποψήφιους αυτούς ίσως βρείτε κοινά ενδιαφέροντα που θα σας επιτρέψουν να περάσετε περισσότερο διασκεδαστικά τον επόμενο μήνα και λιγότερο μοναχικά. Ο μήνας θα σας στρέψει επίσης προς μία διαδικασία ενδοσκόπησης, καθώς θα διαπιστώσετε ότι τελικά δεν έχετε χτίσει ακόμη τη βάση ζωής που επιθυμείτε. Είναι σημαντικό να βρείτε τι είναι αυτό που σας λείπει στον τρόπο ζωής σας και να το στοχεύσετε.

Οι Δίδυμοι θα βρεθείτε στη θέση να επιθυμήσετε κάποιες κρυφές περιπέτειες, για τις οποίες όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσουν το επίπεδο της φαντασίωσης. Φαίνεται ότι θα έχετε κάποια ανικανοποίητα όνειρα, τα οποία αν και θέλετε να τα μοιραστείτε δεν έχετε τον τρόπο ή, όταν πάτε να μιλήσετε, τα κάνετε θάλασσα. Γενικά οι βοήθειες από τους άλλους θα περιοριστούν σημαντικά και μόνο από κάποιους υφισταμένους μπορείτε να περιμένετε κάποια θετική συνεισφορά. Καλό φαίνεται να είναι το διάστημα για να αποκαταστήσετε κάποια επαφή με την οικογένεια σας, να δείτε ξανά τους γονείς σας και να επισκεφτείτε το χωριό σας.

Οι Καρκίνοι θα χρειαστεί να περιορίσετε λίγο το συναισθηματισμό σας, που εξερράγη ως ένα βαθμό με την είσοδο του Άρη στο ζώδιο σας και να γίνετε λίγο πιο ρατιοναλιστές στις σχέσεις σας. Δείτε ποιο είναι το συμφέρον της κατάστασης για όλους και κλείστε το στόμα σας όταν πρέπει, μιλώντας μόνο όσο χρειάζεται για να δώσετε χρήσιμες πληροφορίες. Είναι σημαντικό να περιορίσετε τα μέτωπα που έχει αρχίσει να ανοίγει ο Άρης για σας, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων τις επόμενες εβδομάδες. Προτιμήστε να δώσετε την ενέργεια σας στην ατομική εργασία και περιορίστε τις πολλές συλλογικότητες ειδικά γι’ αυτό το μήνα. Δυνατότητα να βγάλετε κάποιο εισόδημα που να σας στηρίξει σε μία καλοκαιρινή δουλειά.

Οι Λέοντες θα νιώσετε την ανάγκη να ξαναβγείτε στο προσκήνιο και να διορθώσετε σχέσεις που έχουν τραυματιστεί. Πλην όμως οι καταστάσεις μνησικακίας που υπάρχουν δε θα σας επιτρέψουν να κάνετε και πολλά και τα αποτελέσματα θα είναι μάλλον περιορισμένα. Οι φίλοι και οι συνεργάτες σας θα δείχνουν να έχουν μάλλον περιορισμένη οπτική των πραγμάτων και να είναι κολλημένοι στα προσωπικά τους συμφέροντα. Έτσι δε φαίνεται ότι θα πετύχετε και πάρα πολλά, παρά την ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθεια που θα κάνετε. Το δυσάρεστο είναι ότι βλέποντας την έλλειψη διάθεσης συμβιβασμού θα παρασυρθείτε κι εσείς σε μία κατάσταση θυμού αποδίδοντας με τη σειρά σας ευθύνες.

Οι Παρθένοι δείχνουν να έχουν την προσοχή των άλλων στραμμένη πάνω τους αυτό το διάστημα, αλλά ας μη φανταστούν ότι θα είναι σίγουρα για καλό. Από τη μία θα υπάρχει μία ελκυστική εικόνα, που θα βασίζεται στο γεγονός ότι θα εμφανίζεστε λογικοί και αξιοπρεπείς, από την άλλη όμως πολλά μυστικά σας θα βγουν στο προσκήνιο, τα οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα θέλατε να φανερωθούνε. Γενικά είστε άνθρωποι που αποφεύγετε να μοιράζεστε πράγματα που δε χρειάζεται να μοιραστούν, όμως, εδώ θα σας ζητηθεί να μοιραστείτε μέρος των προθέσεων και της ψυχής σας, πράγμα που εσείς δε θα έχετε καμία διάθεση να κάνετε. Για όλο το μήνα θα σας πιέζουν «να χαλαρώσετε» κι όσο το κάνουν, τόσο εσείς «θα σφίγγεστε». Κάντε υπομονή ωστόσο, καθώς προοδευτικά θα σταματήσουν να ασχολούνται μαζί σας και θα σας αφήσουν να κάνετε κι εσείς τη δουλειά σας.

Για τους Ζυγούς θα είναι μία καλύτερη περίοδος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Θα νιώσετε ότι υπάρχουν ισχυροί φίλοι που παίρνουν το μέρος σας και έτσι πλέον δε σας αφήνουν να βγάλετε εσείς το φίδι από την τρύπα. Την ίδια στιγμή θα μπορέσετε να ξεκουραστείτε λίγο με στιγμές δημιουργικής μοναξιάς από αυτές που έχετε ανάγκη και με λιγότερο κόσμο στα πόδια σας. Οι προκλήσεις θα συνεχιστούν στο επαγγελματικό επίπεδο, με ανθρώπους που σας αμφισβητούν με σπόντες και σχόλια και σας εκνευρίζουν αφάνταστα γιατί δεν τηρούν το επαγγελματικό savoir vivre που κρίνετε ότι είναι απαραίτητο. Είναι ένας καλός μήνας, που θα τον ακολουθήσει ένας ακόμη καλύτερος, αλλά να ξέρετε ότι τον Αύγουστο θα έχετε πολλούς αντιπάλους απέναντι στην αίγλη που αρχίζετε να αποκτάτε.

Για τους Σκορπιούς δεν υπάρχουν και πάρα πολλά να πει κανείς. Μία περίοδος υποστήριξης θα υπάρξει από φίλους που θα προσπαθήσουν να σας υποστηρίξουν, αλλά από το παρασκήνιο, ενώ την ίδια στιγμή, εσείς θα αναγκαστείτε να βγείτε ανοικτά και να ξεκαθαρίσετε τις απόψεις σας. Στο προσκήνιο δε φαίνεται να έχετε υποστήριξη από κανέναν, είστε ιδεολογικά κάθετοι έως φανατικοί. Πεπεισμένοι για το όνειρο σας, προχωράτε με όσους λίγους και καλούς θέλουν να ακολουθήσουν. Η μοναχική πορεία δεν είναι εύκολη βεβαίως και μη νομίσετε ότι θα κάνετε περίπατο. Σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον είστε ειλικρινείς. Κι από κει και πέρα οι γύρω σας έχουν το δικαίωμα να κρίνουν.

Για τους Τοξότες είναι περίοδος στριμωγμένη οικονομικά. Στη δουλειά θα χρειαστεί να υπερασπίσετε τα συμφέροντα σας ξανά και ξανά, επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια επιχειρήματα, ενώ θα φαίνεται ότι τα αφεντικά σας δε θα ακούνε, αλλά θα είναι κολλημένα σε αυτό που εκείνα σας λένε. Η διάθεση σας για να κάνετε διακοπές θα είναι έντονη και θα χρειαστεί να διαλέξετε μεταξύ αυτής και των επαγγελματικών σας υποχρεώσεων. Η επιλογή θα είναι μάλλον ξεκάθαρα υπέρ των διακοπών, όμως το τι κόστος θα έχει αυτό στα οικονομικά σας και στην εργασία σας θα φανεί στη συνέχεια. Μήνας στριφνός στις σχέσεις, γενικά, με αρκετά - για σας - «ξενερώματα».

Για τους Αιγόκερους είναι περίοδος pay back. Με τη βοήθεια Ήλιου και Αφροδίτης φαίνεται να βάζετε πόστα σε όσους σας είχαν ταλαιπωρήσει στο παρελθόν και να τους αφήνετε πίσω στη ζωή σας. Την ίδια στιγμή εισέρχεστε σε κάποιους νέους χώρους επαγγελματικά, που θα σας επιτρέψουν επιτυχίες από τον Αύγουστο και μετά – όχι χωρίς ζήλιες από τους άλλους. Ερωτικά σας δίνονται ευκαιρίες να ταξιδέψετε με κάποιον και να μοιραστείτε κάποιες ωραίες στιγμές, εξερευνώντας και την προοπτική της μεταξύ σας επαγγελματικής συνεργασίας. Κάποιοι θρασείς αντίπαλοι σας που θα προσπαθήσουν να σας αντιμετωπίσουν θα αντιμετωπίσουν τέτοια εμπόδια που θα αναγκαστούν να σωπάσουν γρήγορα.

Για τους Υδροχόους η περίοδος επιτρέπει κάποια νέα ενδιαφέροντα ανοίγματα. Η τράπουλα δείχνει να ανακατεύεται στο περιβάλλον σας κι εσείς φαίνεται να αρπάζετε κάποιες ευκαιρίες για να κάνετε νέες συνεργασίες που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε. Στα οικονομικά είναι ακόμη στριμωγμένα τα πράγματα, όμως υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμίσετε δάνεια και υποχρεώσεις προσεχτικά και να σας βρει ο Αύγουστος σε καλύτερη κατάσταση από σήμερα – ή τουλάχιστον με ξεκαθαρισμένο το τι είναι εφικτό και τι όχι. Μετά από καιρό θα δείτε να έρχεται πάλι κόσμος προς εσάς, όμως μην ξανοίγεστε πολύ, ακόμη δεν είναι καιρός να δεχτείτε νέο κόσμο χωρίς ξεδιάλεγμα.

Για τους Ιχθύς είναι περίοδος θετική στα αισθηματικά με ανανέωση στα ερωτικού περιεχομένου ζητήματα και υποσχέσεις για νέες σχέσεις για τους μη δεσμευμένους. Ο συνδυασμός δουλειά και διασκέδαση θα είναι πολύ έντονος για σας αυτό το καλοκαίρι με έντονη δημιουργικότητα για σας που δουλεύετε με εξαρτημένη σχέση εργασίας, δημιουργικές συνεργασίες ή/και γνωριμίες νέων ανθρώπων μέσα στο χώρο εργασίας. Είναι περίοδος που χτίζετε γενικά και περνάτε δημιουργικά, εκτός, αν παράγοντες άλλοι στον γενέθλιο ή προοδευτικό χάρτη σας αποτρέπουν το να απολαύσετε αυτές τις θετικές επιδράσεις.

vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1163
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 45
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης