Η είσοδος του Ήλιου στην Παρθένο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Η είσοδος του Ήλιου στην Παρθένο

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Κυρ Αυγ 18, 2013 7:44 am

Θα μπορούσε να είναι ένας πάρα πολύ καλός μήνας. Πράγματι ο Ήλιος κάνει εξάγωνο με τον Ωροσκόπο του χάρτη και αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Η γωνία 135 μοιρών με τον Ουρανό διασφαλίζει ένα επίπεδο δραστηριότητας, ενώ ο 3ος οίκος ταιριάζει με την νοητική δραστηριότητα της Παρθένου. Ο Δίας στο χάρτη είναι στον 1ο οίκο και δίνει τύχη και εύνοια, ενώ ο Ερμής ακολουθεί από κοντά τον Ήλιο και στηρίζει τις αποφάσεις του.

Πλην όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι υπάρχουν πολλές παγίδες. Ο Ερμής, στον Λέοντα δε δείχνει ιδιαίτερα αντικειμενικός και περισσότερο θα φωνασκεί, παρά θα αναλύει. Ο Δίας μόλις έχει φύγει από το τετράγωνο με τον Ουρανό και πιθανόν δεν έχει συνέλθει ακόμη από μία «μεγαλόστομη» αποχώρηση. Ο Πλούτωνας στον 7ο καραδοκεί για ένα μοιραίο λάθος, ενώ η Σελήνη στον 10ο στους Ιχθύς, δείχνει αδυναμία ισχύος που οι άσχημες όψεις με ωροσκόπο και Κρόνο την επιτείνουν. Δε θα είναι μία Σελήνη με αντανακλαστικά κατάλληλα των καταστάσεων.

Image hosted by servimg.com

Τι σημαίνει αυτό λοιπόν; Για καλό ή για κακό αυτός ο μήνας; Αν μιλάγαμε για την είσοδο του Ήλιου στο Λέοντα, θα λέγαμε ότι θα υπάρχει αίσιο τέλος, παρά τις συγκρούσεις. Παρά την υπερβολή και παρά τον πόνο που θα προκληθεί. Επειδή όμως μιλάμε για τον Ήλιο στην Παρθένο, το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι θα υπάρξει η απαραίτητη σύνεση για να κλείσουνε τρύπες. Τρύπες στα οικονομικά, στη διοίκηση, στην νομοθεσία στις εξωτερικές σχέσεις. Αν είναι ένα καλό που ίσως κάνει αυτός ο Ήλιος είναι ότι θα προσπαθήσει να κλείσει τις τρύπες όπου βρει, καθώς ο Οκτώβριος που θα βρίσκεται σε πτώση δεν προμηνύει και μεγάλες δυνατότητες αντίδρασης. Ότι προλάβει να κάνει τώρα λοιπόν.

Εκείνο που είναι κάπως πιο θετικό πάντως είναι ο Ωροσκόπος. Αν και στην μηδενική του Καρκίνου θεωρείτε κρίσιμος, δεν παύει να μην έχει ιδιαίτερα αρνητικές όψεις, τουναντίον οι θετικές όψεις με Ποσειδώνα και Κρόνο υποδεικνύουν ψυχραιμία για την προστασία των κεκτημένων. Από την άλλη το Μεσουράνημα μεταξύ Κρόνου και Ποσειδώνα δεν εγγυάται αποστάσεις από αστοχίες, ενώ ο Ουρανός κοντά στην ακμή του 11ου οίκου προδιαθέτει για κοινοβουλευτικές (κομματικές) ανακατατάξεις. Οι θετικές όψεις του Μεσουρανήματος πάντως εγγυώνται κάποιου είδους σταθερότητα παρόλες τις αστοχίες, επενδύοντας κυρίως στην φυλετική συνείδηση του κόσμου πάντως, παρά στο ανθρωπιστικό όραμα για το μέλλον.

Τι μέλλει γενέσθαι όμως αναλυτικότερα για τα ζώδια;

Οι Κριοί σε αυτό το περιβάλλον αναμένεται να πάρουν ηγετικές πρωτοβουλίες, αν ανήκουν κυρίως στο πρώτο μισό του ζωδίου τους. Από αυτούς εξαρτάται ένα μέρος των δημόσιων εξελίξεων και σε αυτούς επαφίενται οι κινήσεις. Σε αυτή τη φάση έχουν πλήρη υποστήριξη από υφισταμένους, ενδεχομένως και μέχρι παρεξηγήσεως, ώστε να νιώθουν υπεραισιόδοξοι. Οι του β’ δεκαπενθημέρου θα είναι πιο ενεργητικοί σε οικονομικά θέματα και ίσως δραστηριοποιηθούν στο εμπόριο ή σε επικοινωνίες. Μεγάλοι προσοχή χρειάζεται σε οικονομικές δεσμεύσεις και μην υπερεκτιμάτε την οικονομική βοήθεια των συνεργατών.

Οι Ταύροι έχουν ρόλο να δραστηριοποιηθούν πιο συλλογικά, αντιμετωπίζοντας, αν ανήκουν στο α’ δεκαήμερο με κάποια δυσπιστία τους συναδέλφους τους, ενώ οι του β’ και γ’ δεκαημέρου θα είναι πιο αισιόδοξοι και πρόθυμοι να συναινέσουν σε δεσμεύσεις ή να προτείνουν συνεργασίες οι ίδιοι. Η περίοδος υπόσχεται δημιουργικότητα για τους Ταύρους, που μπορεί να επιτευχθεί με έμφαση στη λεπτομέρεια για το α’ δεκαήμερο, με εμβάθυνση σε κάποιες ιδέες για το β’ και με δραστηριότητα κάτω από κάποιο κοινό στόχο για το γ’ δεκαήμερο. Η ανάδειξη της προσωπικής σας αξίας είναι το κέρδος αυτού του μήνα.

Οι Δίδυμοι καλούνται μάλλον να πάρουν μία θέση αναμονής αυτό το μήνα, μια που ίσως δεν τους ευνοούν και οι καταστάσεις ιδιαίτερα για να βγουν στο προσκήνιο. Είναι καλός μήνας ξεκούρασης ή επιρροής των πραγμάτων από το παρασκήνιο και χωρίς ιδιαίτερη παρεμβολή. Φυσικά η παρουσία του Ερμή στο Λιοντάρι δεν εγγυάται ότι θα βγείτε αλώβητοι από τις διαμάχες και ειδικά σε επίπεδο παρεξηγήσεων που θα πάρουν διαστάσεις. Προσπαθήστε να φεύγετε από τις μάχες σύντομα και να μη δίνετε έκταση, γιατί δε θα είναι προς όφελος σας ούτε προς όφελος του έργου σας.

Οι Καρκίνοι – των δύο πρώτων δεκαημέρων κυρίως - φαίνεται ότι μετά από μήνες θα επανέρθουν στο προσκήνιο των καταστάσεων. Χωρίς να το επιδιώξουν οι ίδιοι είναι αλήθεια, θα γίνουν αποδέκτες πολλών πιέσεων αλλά και τύχης που θα τους φέρει στη στιγμή και το μέρος που θα πρέπει να πάρουν καθοριστικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν συνολικά την πορεία του μήνα. Η σύνεση και η ψυχραιμία θα είναι όπλα στη διάθεση τους και θα τους βοηθήσουν να αντεπεξέλθουν. Οι του τρίτου δεκαημέρου έχουν να πάρουν κάποιες επαγγελματικές πρωτοβουλίες για να αυξήσουν το εισόδημα τους.

Οι Λέοντες του 1ου δεκαημέρου συνεισφέρουν στο γίγνεσθαι αυτού του μήνα μέσα από κάποιες οικονομικές περικοπές που θα κάνουν για να φέρουν σε μία τάξη τα οικονομικά τους. Οι του δεύτερου δεκαημέρου θα βρίσκονται σε άλλο μήκος κύματος, καθώς θα κάνουν νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες που ίσως εξελιχθούν αργότερα και σε αισθηματικές σχέσεις. Οι του γ’ δεκαημέρου τέλος θα είναι μάλλον επικεντρωμένοι υπερβολικά στο λόγο και θα εμπλακούν σε παρεξηγήσεις και διαμάχες που δε θα οδηγήσουν σε κάτι ιδιαίτερο, παρά στο απόλυτο ξόδεμα ενέργειας. Παρόλα αυτά θα τονώσουν την περηφάνια τους.

Οι Παρθένοι του α’ δεκαημέρου θα κάνουν κι αυτοί νέες γνωριμίες που θα είναι όμως πιο παραπλανητικές και θα γίνουν με τη μεσολάβηση κάποιων προσώπων κύρους. Καλό είναι να μη δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στις υποσχέσεις αυτών των ανθρώπων που θα επιδιώξουν να αναλάβουν ρόλο συνεργάτη ή συντρόφου. Οι Παρθένοι του β’ δεκαημέρου θα δεχτούν αρκετή βοήθεια από συγγενικά πρόσωπα για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που έχουν, ενώ οι του γ’ δεκαημέρου θα έχουν συμπαράσταση από αδέλφια και γείτονες που θα τους ενισχύσει τουλάχιστον ηθικά. Γι’ αυτό το μήνα αποφύγετε τις εξιδανικεύσεις.

Οι Ζυγοί του καλούνται να στηρίξουν συλλογικές προσπάθειες στο περιβάλλον που δημιουργείται προσφέροντας το κατάλληλο περιβάλλον για συζήτηση, διάλογο και διαπραγματεύσεις. Οι προσπάθειες τους δε θα είναι όμως εύκολες, καθώς πολλοί θα αρνηθούν τις προσκλήσεις, θα βάλουν όρους, θα εκμεταλλευτούν την παροδική τύχη τους ή θα προσπαθήσουν να τινάξουν στον αέρα το καλό κλίμα. Έτσι μία διελκυστίνδα επαφών αναμένεται να φανεί απαραίτητη για να φτάσει η κατάσταση κάπου στο τέλος, ακόμη κι αν αυτό το κάπου δεν είναι αυτό που αρχικά είχατε φανταστεί.

Οι Σκορπιοί θα είναι αρκετά ευνοημένοι από τις καταστάσεις αυτού του μήνα, όχι γιατί θα αλλάξει κάτι στη ζωή τους, η οποία παραμένει αρκετά μοναχική, αλλά γιατί το κλίμα θα πλησιάσει προς το μέρος τους, καθώς οι άνθρωποι θα έχουν μεγαλύτερη συστολή στην επαφή και θα αναζητούν περισσότερο τη γνήσια επαφή και στοργή, παρά τα μεγαλόστομα λόγια. Υπ’ αυτή την έννοια είναι καλή περίοδος να διεκδικήσετε κάποιες αισθηματικές υποθέσεις βασιζόμενοι στην ειλικρίνεια, που αυτή τη φορά τουλάχιστον θα εκτιμηθεί. Για τους δεσμευμένους είναι καλή περίοδος δέσμευσης, ακόμη και για ένα απόγονο.

Οι Τοξότες είναι κι αυτοί κάπως αποκλεισμένοι στα εργασιακά τους με μικρά περιθώρια να κάνουν αλλαγές, ακόμη κι αν φαίνεται εξωτερικά ότι δεν υπάρχει κάτι να τους πειράζει. Εσωτερικά όμως οι Τοξότες νιώθουν αποκλεισμένοι. Αποκλεισμένοι από καταστάσεις που «παίζονται» στη δουλειά, ημέτερους και υμετέρους και από ένα κλίμα έμμεσων μηνυμάτων, που οι ίδιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν. Οι του β’ δεκαημέρου είναι πολύ πιθανό να αποζητήσουν εργασιακή άδεια, ενώ οι του γ’ δεκαημέρου ίσως εμπλακούν σε πομπώδεις συζητήσεις, μην μπορώντας να εκφράσουν διαφορετικά τη δυσαρέσκεια τους.

Οι Αιγόκεροι των δύο πρώτων δεκαημέρων παίζουν πάλι το ρόλο του ζωδίου που αναζητά τις αποκλειστικές σχέσεις. Σχέσεις που πρέπει να έχουν όρους, αφοσίωση και όρους συμβολαίου. Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι θα αλλάξουν την τοποθέτηση τους επί αυτών των αρχών, όσο κι αν οι συνεργάτες και οι κολλητοί τους προσπαθούν να τους πείσουν να αλλάξουν, να γίνουν πιο ελαστικοί ή να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στις ευκαιριακές καταστάσεις. Οι του γ’ δεκαημέρου θα περάσουν μία κάποια περίοδο έντασης με τη σχέση τους, αν είναι ελεύθεροι όμως ίσως κάνουν ενδιαφέρουσες ερωτικά συναντήσεις.

Οι Υδροχόοι του α’ δεκαημέρου έχουν να ασχοληθούν με οικονομικά θέματα αυτό το μήνα και να καταφέρουν να διορθώσουν πράγματα που είναι δύσκολα να διορθωθούν. Πιο εύκολα τα πράγματα για το β’ δεκαήμερο που θα ανοιχτεί σε κάποιες μικρές εκδρομές με φίλους για να ξεκουραστεί, ενώ το γ’ δεκαήμερο θα καταφέρει να κάνει κάποιες συμφωνίες με συνεργάτες ή συντρόφους που θα δώσουν μία καλύτερη βάση συνεννόησης τουλάχιστον γι’ αυτό το μήνα. Γενικό χαρακτηριστικό του ζωδίου ότι ψάχνει να βρει τον προσανατολισμό του μέσα από συμπληγάδες οικονομικών και αισθηματικών δυσκολιών.

Οι Ιχθύς του α’ δεκαημέρου περνούν σε μία καλή περίοδο για τις σχέσεις και τις συνεργασίες τους, που ο σύντροφος τους θα τους βοηθήσει με πολλούς πρακτικούς τρόπους να καλυτερεύσουν την καθημερινότητα τους. Για τους του β’ δεκαημέρου θα είναι τα πράγματα προσανατολισμένα περισσότερο σε αισθηματικές καταστάσεις με τα διάφορα φλερτ να αποτελούν πηγή εκτόνωσης πολλών καταπιεσμένων αισθημάτων, ενώ η διασκέδαση με τα παιδιά, ίσως εκτονώσει αρκετά παράπονα από το παρελθόν τους επίσης. Οι του γ’ δεκαημέρου φανείτε πιο διεκδικητικοί στα φλερτ σας και προβάλλετε περισσότερο τον εαυτό σας.

vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1163
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 45
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης