Είσοδος του Ήλιου στο Σκορπιό

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Είσοδος του Ήλιου στο Σκορπιό

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Τετ Οκτ 23, 2013 12:55 am

Ήλιος στο Σκορπιό από σήμερα, με το χάρτη εισόδου να βρίσκεται σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή και πολύ κοντά στον Κρόνο, που βρίσκεται στον 12ο οίκο. Με δεδομένο ότι και η Σελήνη είναι στους Διδύμους αλλά και ο παραδοσιακός χορηγός του Ερμή, ο Άρης είναι σε ζώδιο του Ερμή, την Παρθένο, συμπεραίνουμε ότι το ερμητικό στοιχείο γίνεται κυριαρχικό σε αυτό το χάρτη.Ο Ήλιος έτσι κι αλλιώς είναι τοποθετημένος στην άκρη, στο 12ο οίκο, όπου δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, παρά να περιμένει να έρθει μία αλλαγή, που φαίνεται ότι δεν μπορεί να προκαλέσει μόνος του. Το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα μάλιστα επιτείνει αυτή την κατάσταση αδράνειας και παθητικότητας.

Η Σελήνη τοποθετημένη στον 8ο οίκο του χάρτη ενισχύει το θέμα Ερμής/Άρης/Σκορπιός που αναδεικνύεται ως κύριο θέμα. Μόνο που εδώ γίνεται η αντίστροφη διαδικασία, απαιτείται μία αλλαγή, χωρίς σε βάθος εξέταση, πρόχειρη και στο πόδι.

Ο Άρης στο Μεσουράνημα δείχνει να είναι αρκετά ισχυρός λόγω καταστάσεων, είναι σε μεταβατικό στάδιο όμως, καθώς δεν έχει φύγει από τη θολούρα του Ποσειδώνα και δεν έχει πλησιάσει αρκετά κοντά στον Πλούτωνα για να προκαλέσει κάποια αλλαγή στα πράγματα.

Ο Ουρανός σε γωνία 135 μοιρών με το Μεσουράνημα, υπόσχεται ανατροπές πάντως και απότομες αμφισβητήσεις που θα έρθουν από το πουθενά.

Προοδευτικά και καθώς θα προχωράει ο μήνας ο Ήλιος θα κάνει τις εξής όψεις:

- Τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στις 26 Οκτωβρίου, όψη που ευνοεί την αδράνεια
- Σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό στις 31 Οκτωβρίου, όψη που ανοίγει μία νέα κατάσταση προς διαχείριση
- Εξάγωνο με Πλούτωνα στις 2 Νοεμβρίου, όψη που ζητά ένα σχέδιο εφικτό που να οδηγήσει σε αλλαγή και ανανέωση
- Εξάγωνο με τον Άρη στις 4 και 5 Νοεμβρίου, όψη που βάζει σε υλοποίηση ένα κατασκευαστικό σχέδιο
- Σύνοδο με Κρόνο στις 7 Νοεμβρίου, όψη που ματαιώνει μία προσδοκία και βάζει πάγο σε κάποια σχέδια ανανέωσης
- Τρίγωνο με Δία στις 12 Νοεμβρίου, όψη που ενισχύει την ομαδικότητα μεταξύ ομοίων και την ανάπτυξη συνεκτικών δεσμών μέσω ενός κοινού σχεδίου ανάπτυξης

Ο ρόλος των ζωδίων στις εξελίξεις του μήνα

- Οι Κριοί του πρώτου δεκαημέρου θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τους βαθμούς ελευθερίας τους, ερχόμενοι όμως σε σύγκρουση με μία διαδικασία εθιμικού δικαίου. Οι του δεύτερου δεκαημέρου θα αντιμετωπίσουν δυσαρέσκεια για τις αποφάσεις τους, όμως δε θα υπάρξει ευθεία αντίδραση απέναντι τους, ενώ οι του τρίτου δεκαηέρου θα προσπαθήσουν τα ίδια, ενδεχομένως όμως να υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητες τους και να βγουν εκτός των αρμοδιοτήτων τους.

- Οι Ταύροι του πρώτου δεκαημέρου θα βρεθούν να ψάχνουν θέση και ρόλο σε μία κατάσταση στην εργασία που δεν έχει προετοιμάσει ρόλο γι' αυτούς ή δεν έχει δουλειά να τους δώσει. Οι του δεύτερου δεκαημέρου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν θέματα συνεργασιών και κυρίως την άρνηση κάποιων συνεργατών να αλλάξουν ρόλο στην ομαδική προσπάθεια, ενώ οι του τρίτου δεκαημέρου θα κληθούν να διαχειριστούν στόχους στα πλαίσια της εργασίας τους, τους οποίους ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουν.

- Οι Δίδυμοι του πρώτου δεκαπενθημέρου θα κληθούν ως διαπραγματευτές σε μία κατάσταση συνεργασιών που πλήττεται αυτό το διάστημα, από επιθετικότητα, δηκτικότητα και λεκτικές συγκρούσεις. Οι του δεύτερου δεκαπενθημέρου θα κινηθούν πιο παρασκηνιακά, προσπαθώντας να λύσουν οικονομικής φύσης διαφορές μεταξύ συνεργατών και να καταλήξουν σε κάποια διανομή χρήματος. Δυσκολίες και για τους δύο στην απροθυμία των άλλων να συμβιβάσουν τις διαθέσεις τους.

- Οι Καρκίνοι του πρώτου δεκαημέρου θα έχουν να αντιμετωπίσουν οικονομική στενότητα, που θα επιφέρει κάποιου είδους απομόνωση και μελαγχολία. Οι του δεύτερου δεκαημέρου θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάποια ζητήματα ασθένειας των ιδίων ή πιο ηλικιωμένων προσώπων, ενώ οι του τρίτου δεκαημέρου θα ανοιχθούν σε εξερεύνηση κάποιων νέων δυνατοτήτων στην καθημερινή τους εργασία, που θα τους προσφέρει περισσότερες γνώσεις και εμπειρία.

- Οι Λέοντες θα ασχοληθούν ως επί το πλείστον με εκδοτικές προσπάθειες, αρθρογραφία και σχολιασμό, ξεκινώντας ίσως καινούρια domain και θέτοντας τα θεμέλια για να εκφραστούν νέες ιδέες. Θα προσπαθήσετε να διεκδικήσετε περισσότερη ελευθερία αυτό το μήνα, για σας και τους άλλους και πιθανόν να εμφανιστείτε ως κάποιου είδους λευκός ιππότης εάν κάποιοι άλλοι προσπαθήσουν να φέρουν εμπόδια στην εξέλιξη των ιδεών και τη διάδοση τους.

- Οι Παρθένοι θα κληθείτε να παίξετε ρόλο δικαστή και κριτή αυτό το μήνα δείχνοντας μάλιστα κάποιοι από σας περισσή αυστηρότητα και εμμονή στον τύπο και τη λεπτομέρεια. Οι του δεύτερου δεκαημέρου θα ασχοληθείτε με το παρελθόν, δείχνοντας εμμονή στη διελεύκανση πλευρών μιας κατάστασης που δε θέλει να αποκαλύψει τα μυστικά της, ενώ οι του τρίτου δεκαημέρου θα έχετε ίσως ευκολότερη δουλειά δίνοντας την υποστήριξη σας σε προσπάθειες που δείχνουν να έχουν προοπτική και όραμα.

- Οι Ζυγοί θα βρεθείτε αυτό το μήνα στο επίκεντρο κάποιων ομαδικών δραστηριοτήτων. Οι του πρώτου δεκαημέρου θα συγκρουστείτε με κάποιους ανθρώπους που εννοούν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο στα πράματα. Οι του δεύτερου δεκαημέρου θα έχετε περισσότερη υποστήριξη - οικονομικής μάλιστα φύσης - και θα καταφέρετε να υλοποιήσετε κάποιες υποσχέσεις σας, ενώ οι του τρίτου δεκαημέρου ίσως παρασυρθείτε να κάνετε σχέδια που δεν είναι υλοποιήσιμα και διαψευσθείτε στις προσδοκίες σας.

- Οι Σκορπιοί του πρώτου δεκαημέρου θα επιλέξετε ένα ρόλο εξομολόγου αυτό το μήνα, καθώς θα προσπαθήσετε να μπείτε στο βάθος των κινήτρων των άλλων και να καταλάβετε τι θέλουν και τι σκοπεύουν να κάνουν με τη ζωή τους. Το δεύτερο δεκαήμερο θα βρεθεί στο επίκεντρο μίας κατάστασης και ίσως αναλάβει κάποιου είδους διάσωση ή ευθύνη, ενώ το τρίτο δεκαήμερο θα κινηθεί πιο άνετα με την υποστήριξη κάποιων ανθρώπων κύρους που θα ρίξουν το βάρος των γνωριμιών τους υπέρ τους.

- Οι Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου καλούνται να ορίσουν το χώρο έκφρασης τους, οδηγούμενοι σε νέες πρακτικές και ιδέες, που θα τους διαφοποιήσουν από το σύνολο. Οι του δευτέρου δεκαημέρου θα χρειατεί να προσπεράσουν με κόπο κάποια ψυχολογικά βαρίδια, προκειμένου να ξεκινήσουν ένα νέο κύκλο ζωής μετά από προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ το τρίτο δεκαήμερο θα κληθεί να τοποθετηθεί έναντι μίας πρόκλησης δέσμευσης, που αν και φαντάζει ελκυστική, φοβίζει συνάμα.

- Οι Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου θα έχετε να αντιμετωπίσετε κάποια δύσκολα οικονομικά προβλήματα που πιθανόν να σας καταβάλουν αλλά και να σας ατσαλώσουν. Οι του δεύτερου δεκαημέρου θα κληθείτε να πάρετε θέση διαιτητή σε μία δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε μία ομαδική δραστηριότητα, ενώ οι του τρίτου δεκαημέρου θα έχετε την ευκαιρία μίας νέας γνωριμίας που θα είναι αρκετά ευχάριστη και ίσως εξελιχθεί σε αισθηματική σχέση.

- Οι Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου θα έχετε θα κληθείτε να τοποθετηθείτε σε κάποια υπαρξιακά ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων και το τι έχετε επενδύσει σε θέματα περιουσίας κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής σας. Οι του δευτέρου δεκαημέρου θα έχετε να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα υγείας που θα σας κλείσουν στο σπίτι, ενώ οι του τρίτου δεκαημέρου θα είστε σε καλύτερη μοίρα, γιατί θα έχετε τακτοποιήσει πλέον ένα μέρος της καθημερινότητας σας.

- Οι Ιχθύς του πρώτου δεκαημέρου θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε μία παρέμβαση από ένα εξωτερικό παράγοντα που θα θελήσει να σας κάνει έλεγχο για το πώς διαχειρίζεστε τα του οίκου σας. Οι του δευτέρου δεκαημέρου θα προτιμήσετε να αποφύγετε εξορμήσεις και να μείνετε στη μοναξιά του σπιτικού περιβάλλοντος, ενώ οι του τρίτου δεκαημέρου θα ανοιχθείτε στην προοπτική κάποιων νέων αισθηματικών ευκαιριών που θα προσπαθήσετε να εξερευνήσετε.

vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1163
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 45
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης