Δίας ανάδρομος: Καθίστε αναπαυτικά και εισπράξτε για όσα ως τώρα προσπαθήσατε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Δίας ανάδρομος: Καθίστε αναπαυτικά και εισπράξτε για όσα ως τώρα προσπαθήσατε

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Παρ Νοε 08, 2013 3:19 am

Η αναδρόμηση του Δία είναι ένα σημαντικό γεγονός στις αστρολογικές καταστάσεις κάθε χρόνο, καθώς μπορεί να υποδηλώνει ξαφνικές αλλαγές της τύχης σε όσους επηρεάζονται σημαντικά από αυτό τον μεγάλο πλανήτη. Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές, ότι, αν και τυχερός, ο πλανήτης επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις σε πολύ κόσμο, ειδικά τις μέρες της αναδρομής του, που έχει καταγραφεί ότι προκαλεί μέχρι και απόλυση. Για το λόγο αυτό δε θα πρέπει να τον παίρνουμε καθόλου αψήφιστα και θα πρέπει να εξετάζουμε πολύ προσεκτικά την επίδραση του.

Στο χάρτη της αναδρομής βλέπουμε τη στιγμή εκείνη που ο Δίας ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του και κάνουμε μία εκτίμηση των καταστάσεων που θα ακολουθήσουν στο διάστημα που θα παραμείνει ανάδρομος.Στον χάρτη που βλέπουμε παραπάνω παρατηρούμε μία συσσώρευση πλανητών στον 12ο οίκο, η οποία έχει αρκετές αντιφατικές επιδράσεις από τους πλανήτες που βρίσκονται μέσα σε αυτήν. Ήλιος και Ερμής προδιαθέτουν για αποκάλυψη πραγμάτων που θέλουμε να κρύψουμε, ενώ ο Κρόνος και ο Βόρειος Δεσμός σηματοδοτούν «ατυχήματα» τόσο στο χώρο της ψυχικής, όσο και στο χώρο της φυσικής υγείας.

Το τρίγωνο του Δία με τον Ωροσκόπο δίνει την αίσθηση ότι είναι «η κατάλληλη ώρα» να ειπωθούν όσα πρέπει να ειπωθούν υπό την «προστασία» μίας κατάστασης που μπορεί να είναι ομαδικότητα ή συγγένεια απόψεων ή ψυχής. Η κατάσταση μοιάζει πρακτικά, σα να μας φωνάζει ο θείος στο σπίτι να «φιλιώσουμε» με τα ξαδέλφια μας. Το τρίγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα βοηθάει επίσης στο μοίρασμα των συναισθημάτων, αν και δεν διασφαλίζει ότι θα ειπωθούν όλες οι αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν.

Ο Άρης από το ζώδιο της Παρθένου παίζει το ρόλο του ενδιάμεσου, που ζητάει από όλη αυτή την κατάσταση να βγει κι ένα πρακτικό αποτέλεσμα κι η επίδραση του είναι αμφίσημη, καθώς δεν φείδεται πιέσεως για να επιτευχθεί αυτό, ακόμη κι αν πληγώνει τους άλλους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το Μεσουράνημα στο Λιοντάρι που κάνει δύο ενάμισι τετράγωνα με Ουρανό και Πλούτωνα, δείχνοντας ότι οι θέσεις εξουσίας σε αυτό το διάστημα είναι πλέον επισφαλείς και η διοίκηση και η λήψη αποφάσεων θα λαμβάνονται σα να βαδίζει κανείς σε ένα τεντωμένο σκοινί.

Ας δούμε πιο αναλυτικά όμως πώς μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτό το πλαίσιο τα δώδεκα ζώδια:

Ο Κριός επηρεαζόμενος από τον Ουρανό στο 1ο δεκαήμερο και τους Κρόνο, Άρη και Δία στο 2ο, δείχνει ότι θέλει να τον προσέξουν και να προωθηθούν οι δημιουργικές του ιδέες. Πλην όμως η κατάσταση δε θα είναι η καλύτερη, θα υπάρξουν αρκετές ατυχίες και αποφάσεις παρακινδυνευμένες, που δε θα κοιτάζουν τα πράγματα ρεαλιστικά. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα σχέδια να μην προχωρήσουν ακριβώς όπως τα έχει στο μυαλό του. Θα θυμάται αυτή την περίοδο μάλλον σαν κουραστική, με αρκετή δουλειά και αρκετά εμπόδια.

Ο Ταύρος έχοντας αντιμέτωπο του τον Κρόνο αλλά με τη βοήθεια Άρη και Δία θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους με την βοήθεια φίλων και γνωστών, που θέλουν να μεσολαβήσουν, αλλά και εκμεταλλευόμενος το παρασκήνιο. Τα εμπόδια θα είναι μεγάλα όμως και ο Βόρειος Δεσμός απέναντι του δείχνει ότι οι αντίπαλοι θα προβούν σε απροσδόκητες κινήσεις που δε θα είναι αναμενόμενες και θα απαιτήσουν προσαρμογή στις νέες καταστάσεις. Το επαγγελματικό προσκήνιο θα είναι λίγο σαν κινούμενη άμμος και θα υπάρχει αρκετή ανασφάλεια.

Οι Δίδυμοι θα είναι μάλλον απομονωμένοι αυτό το διάστημα με αρκετά πλήγματα κάτω από τη ζώνη από δήθεν συναδέλφους και την ανάγκη να ανοιχτούν σε νέους ομίλους, μια που η θέση τους στους παλιούς ομίλους μοιάζει ότι θα είναι υπονομευμένη. Θα υπάρχουν αρκετά εμπόδια από ασθένειες ή υπερκόπωση που θα πρέπει να υπερνικηθούν, αλλά από την άλλη τα οικονομικά θα σταθεροποιηθούν – αν και σε χαμηλότερο επίπεδο από ότι περιμένατε. Οι δυσκολίες θα σας δείξουν ένα δρόμο πιο εσωτερικό πάντως, όπου θα μάθετε να συνομιλείτε με τον εαυτό σας.

Οι Καρκίνοι θα είναι σε φάση αναδιοργάνωσης, με το πρώτο δεκαήμερο να συνεχίζει να δέχεται τα πλήγματα Ουρανού και Πλούτωνα, ενώ το δεύτερο δεκαήμερο θα νιώθει πιο σίγουρο επαγγελματικά, παλεύοντας κυρίως με τις χαμένες ευκαιρίες και την πλήξη. Η επιθετικότητα στην επικοινωνία είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να προσέξετε καθώς μπορεί να σας δείξει προς τα έξω ως εριστικούς, όμως από την άλλη είναι καλή περίοδος να πλησιάσετε νέους ανθρώπους και να κάνετε νέες φιλίες. Να είστε προσγειωμένοι σε αυτά που ζητάτε και να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας.

Οι Λέοντες είστε από τους παραμελημένους αυτή την περίοδο ειδικά όσοι δεν ανήκετε στο 1ο δεκαήμερο που δέχεται ωθήσεις από τον Ουρανό, καθώς έχετε πάνω στο κεφάλι σας τον Κρόνο και το Βόρειο Δεσμό που σας υποχρεώνουν να ασχολείστε συνεχώς με νέα προβλήματα που προκύπτουν και που πρέπει να διαχειριστείτε. Εάν διοικείτε ανθρώπους, η αφοσίωση τους θα είναι επισφαλής, ενώ μικρή θα είναι και η υποστήριξη που θα δέχεστε από το σπίτι. Προσπαθήστε, παρόλο που είναι δύσκολο, να μη νιώθετε ξεκρέμαστοι και ανοιχτείτε λίγο παραπάνω στη νυκτερινή διασκέδαση.

Οι Παρθένοι θα έχετε την τάση να επιβάλλετε τις απόψεις σας αυτό το διάστημα χρησιμοποιώντας την επιρροή ανθρώπων που θα υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες σας όμως απέναντι σας θα υπάρξουν εμπόδια, καθώς κάποιοι θα αρνηθούν να μπουν στο «πρόγραμμα» που θα θελήσετε να επιβάλλετε και θα αναδείξουν αδυναμίες που θα προτιμούσατε να κρύψετε. Το τελικό αποτέλεσμα θα δείξει να είναι υπέρ σας, όμως θα έχει σαν κόστος τη στέρηση συνεργατών και φίλων, που ως τώρα σας εμψύχωναν και που τώρα θα αποσύρουν την πνευματική τους υποστήριξη από πάνω σας.

Οι Ζυγοί βρίσκεστε επίσης στο μέσο μιας κατάστασης, ειδικά οι του 1ου δεκαημέρου, έχοντας να ισορροπήσετε χρήματα και δημιουργικότητα. Ο συνδυασμός δεν θα είναι εύκολος, ειδικά που τα οικονομικά ζητήματα θα τρέχουν και μάλιστα θα ανοίξουν και νέες πληγές, που δε θα τις είχατε προβλέψει. Σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας, θα εμπεδώσετε κάποια σημαντική θέση που έχετε κατακτήσει, όμως αυτό δε θα έχει απαραίτητα ως συνέπεια και οικονομικές απολαβές. Θα χρειαστείτε υπομονή και προσοχή, ειδικά τις βραδινές ώρες που δε θα σας πιάνει ο ύπνος.

Οι Σκορπιοί έχετε πολλά στο κεφάλι σας να ασχοληθείτε, προβλήματα υγείας δικά σας ή δικών σας ανθρώπων, καταστάσεις δύσκολες ψυχολογικά και έλλειψη εμπιστοσύνης στους ανθρώπους που σας κάνει να κλείνεστε στον εαυτό σας. Θα υπάρξουν κάποιες βοήθειες από φίλους ή νέους ανθρώπους και κάποιες ευκαιρίες οικονομικής φύσης κυρίως μέσα από δραστηριότητες, διδασκαλίας, ξενάγησης ή ταξιδίου και είναι καλό που θα συμβεί αυτό, γιατί τουλάχιστον θα νιώσετε ότι μπορείτε να πατήσετε στα πόδια σας κι από μόνοι σας. Σε κάθε περίπτωση πάντως μην υποκύπτετε στην κατάθλιψη.

Οι Τοξότες θα έχετε αρκετά ζητήματα συνεργασιών που θα σας δυσκολέψουν με άτομα εξουσίας να είναι ιδιαίτερα επιθετικά απέναντι σας και να μην μπορείτε να βρείτε εύκολα τρόπους συνεννόησης. Οι του 1ου δεκαημέρου έχετε τη δυνατότητα να ξεφύγετε από τα πράγματα, μέσω του αγαπημένου σας σπορ – του φλερτ. Όμως οι υπόλοιποι δεν είστε τόσο τυχεροί και βρίσκεστε μεταξύ μία έλλειψης προκλήσεων στην εργασία και μίας απαισιοδοξίας που κουβαλάτε μέσα σας αυτό το διάστημα για τις μελλοντικές εξελίξεις γενικότερα. Προσέξτε τις κινήσεις που γίνονται πίσω από την πλάτη σας και μην αφαιρείστε.

Οι Αιγόκεροι θα έχετε να αντιμετωπίσετε ζητήματα αρχών που θα κληθείτε να υπερασπιστείτε καθώς τις σχετικές αποφάσεις που πήρατε – ή δεν πήρατε – και που επικροτούν ή παραβαίνουν αυτό το πλαίσιο αρχών σας. Θα υπάρξουν νεαροί ανταγωνιστές που θα σας αμφισβητήσουν, αλλά και άλλοι που θα σας υποστηρίξουν. Η γενικότερη υποστήριξη σας όμως από μία ομαδική συλλογικότητα θα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί να δώσετε εξετάσεις για να την αποκτήσετε. Προσέξτε τις επικοινωνίες και τις υποσχέσεις που σας δίνουν, γιατί μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες.

Οι Υδροχόοι θα χρειαστεί να έρθετε σε επαφή με το πρόσωπο της επιβολής, που είναι ότι σιχαίνεστε περισσότερο στη ζωή σας. Το διάστημα αυτό όμως δυστυχώς ένα τέτοιο πρόσωπο θα σας βρίσκεστε στο κεφάλι και θα πρέπει με κάποιον τρόπο να βρείτε πώς θα έρθετε σε κάποιου είδους συνεννόηση μαζί του για να μπορέσετε να συνυπάρξετε. Τα περιθώρια κίνησης σας δε θα είναι μεγάλα, καθώς οι όποιες κινήσεις αντίδρασης από μέρους σας θα θεωρούνται «εκτός πλαισίου» και δε θα έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που περιμένετε. Θα χρειαστεί να συνηθίσετε στην ιδέα ότι ίσως πρέπει να βαδίσετε ένα μοναχικό δρόμο.

Οι Ιχθύς θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε αρκετούς αντιπάλους αυτό το διάστημα. Ανθρώπους εριστικούς, που θα επισημαίνουν τις πρακτικές σας ελλείψεις και θα ζητούν να συμμορφωθείτε. Το περιβάλλον σας θα σας υποστηρίξει καταρχήν, δε θα κλείσει την πόρτα όμως και στις αιτιάσεις των ανταγωνιστών σας και συν τω χρόνω, ίσως κληθείτε να κάνετε κι εσείς κάποια προσαρμογή. Τα οικονομικά σας δε θα είναι και ιδιαίτερα σταθερά, ενώ φιλίες και φίλοι είναι μάλλον πράγματα που είναι καλύτερα να αποφύγετε λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης. Εάν έχετε μικρά παιδιά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ασχοληθείτε μαζί τους.

vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1163
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 45
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης