Η Είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Η Είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Τρι Δεκ 17, 2013 1:48 am

Η Είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Ένα νέο τρίμηνο ξεκινάει θα λέγαμε στις 21 Δεκεμβρίου μπροστά μας, με τον Ήλιο στην μηδενική μοίρα του Αιγόκερω, τη μοίρα που θεωρείται η πιο κρίσιμη από όλες τις μηδενικές. Στο χάρτη εισόδου του ο Ήλιος για τις συντεταγμένες της Αθήνας φαίνεται νε μην είναι ιδιαίτερα ισχυρός, καθώς περιορίζει την επίδραση του στον 6ο οίκο της χώρας. Εκεί σε ανοικτά τετράγωνα με Άρη και Ουρανό αλλά και ανοικτή σύνοδο με τον Πλούτωνα, θα προσπαθήσει να βάλει μία τάξη στα εργασιακά ζητήματα.Πολλές διοικητικές αποφάσεις θα πρέπει να περιμένουμε επομένως, πιθανότατα για περιορισμό του κόστους και για ενδεχόμενη μείωση θέσεων εργασίας. Ο χορηγός του Ήλιου, ο Κρόνος είναι σε τρίγωνο πάντως με τον Δία, υποδηλώνοντας μία σχέση κατανόησης ανάμεσα στο απαραίτητο και το εφικτό. Πιο σημαντικές όμως από πλευράς οικοθεσίας είναι οι γωνιακές θέσεις των Άρη/Ουρανού και της Αφροδίτης στον 7ο οίκο.

Η Αφροδίτη ειδικότερα όντως πρακτικά πάνω στη στασιμότητα της και πάνω στην ακμή του 7ου, θα είναι χαρακτηριστική του επόμενου τριμήνου, όπου οι σχέσεις και οι συνεργασίες θα περάσουν από ένα φίλτρο που θα περιορίσει πολύ τους συναισθηματισμούς και θα τις οδηγήσει πολύ προς την κατεύθυνση του ρεαλισμού και του πραγματισμού. Το απαραίτητο για την επιβίωση θα καταστεί η πρωταρχική προτεραιότητα και αν και θα υπάρχει κάποια αμηχανία στις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν η νοημοσύνη θα αναδύεται κάθε φορά, στο χρόνο της όμως, με συνεργασία και αρνούμενη να πιεστεί σε βιασύνη. Ας σημειώσουμε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη θέση της Αφροδίτης βρίσκεται ακριβώς επάνω στο μεσοδιάστημα Κρόνου Ουρανού στο χάρτη, υποδηλώνοντας από μία άλλη κατεύθυνση την ίδια ερμηνεία.

Ο Ωροσκόπος του χάρτη που είναι στον Καρκίνο υποδηλώνει από την άλλη μία άλλη πραγματικότητα. Ένα timing οικογενειακό (Καρκίνος) αλλά και γιορτινό (Σελήνη στο Λέοντα), που δείχνει μία εξωτερική εικόνα θαλπωρής και ζεστού σπιτιού να μας περιμένει. Έτσι η δημόσια εικόνα που θα προσπαθούμε να δείχνουμε όλο αυτό το διάστημα, θα είναι ότι δε συμβαίνει τίποτα, όλα είναι καλά και είμαστε όμορφοι και ευτυχισμένοι. Ο Κάβουρας στον Ωροσκόπο θα αποκλείσει τις εξωτερικές απειλές κρατώντας για τον εαυτό του τα ζητήματα, ενώ η Σελήνη του θα δείχνει μία εικόνα ισχύος και αυτοπεποίθησης προς τα έξω.

Στην πραγματικότητα βέβαια, ακόμη κι αυτή η προσπάθεια δε θα είναι η πιο εύκολη, όπως δείχνει το τετράγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο. Θα υπάρξουν προβλήματα στο να διατηρήσουμε την εξωτερικά λαμπερή εικόνα, ειδικά που η οικονομική ένδεια θα καταδείξει και την έλλειψη διάθεσης και συμμετοχής.

Από την άλλη η αντίθεση Άρη/Ουρανού στον κάθετο άξονα του χάρτη, δείχνει ότι οι δυσκολίες δεν θα σημάνουν και απελπισία, αλλά ότι θα συνεχίσει να υπάρχει κινητικότητα σε επίπεδο ιδεών και θα ξεφυτρώνουν διαρκώς νέες πρωτοβουλίες και νέες κοινωνικές δραστηριότητες. Αυτό θα βοηθήσει στο να διατηρηθεί μία κινητικότητα στα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα έχουμε και πρακτικά αποτελέσματα. Αντιθέτως μάλλον διαλυτική θα είναι αυτή η επίδραση, καθώς θα αναγκάζει πολύ κόσμο να τοποθετείται, αν θέλει να συνεχίσει να προσπαθεί ή όχι.

Για όσους ακολουθούν την πρόταση μας για τα τρίγωνα των Ακτίνων, δεν μπορεί να ξεφύγει της προσοχής το τετράγωνο της 3ης ακτίνας, που είναι ενεργοποιημένο στο χάρτη μεταξύ Άρη, Πλούτωνα και Ουρανού και με τη συμμετοχή και του Ήλιου και της Αφροδίτης. Με 3 από τους 5 πλανήτες να είναι μη ιεροί, υποδηλώνεται ότι αυτή η δράση θα είναι εμφανής στο foreground, δηλαδή θα είναι αυτό που θα βλέπουμε. Ερμηνεία που είναι λογική και από πλευράς της κλασσικής αστρολογίας, αν σκεφτούμε ότι η αντίθεση Άρη/Ουρανού γίνεται έτσι κι αλλιώς στον κάθετο άξονα του χάρτη. Ωστόσο η επίδραση της Αφροδίτης θα είναι κι αυτή υπαρκτή, αλλά θα φανεί στη διάρκεια της κατάστασης, καθώς θα λειτουργεί ως σιωπηλή επίδραση νοημοσύνης.

Η Σελήνη από την άλλη, μη υπολογιζόμενη παρά μόνο ως αστρική σκεπτομορφή, σε συνάρτηση με Ουρανό και Ήλιο/Πλούτωνα δίνει μία ψευδαίσθηση 1ης ακτίνας, που όμως για τους περισσότερους αστρικά προσανατολισμένους ανθρώπους, θα είναι αρκετά πραγματική. Έτσι πολλοί θα νιώθουμε ότι πράγματα πεθαίνουν και τα’ αφήνουμε πίσω μας.

Πιο δημιουργική θα είναι η παρουσία της 7ης ακτίνας που μέσα από τον Δία, τον Ουρανό και τους Ήλιο, Αφροδίτη, Πλούτωνα θα προσπαθήσει να δημιουργήσει σε ένα πιο λεπτοφυές επίπεδο εκείνες τις συνθήκες που θα οδηγήσουν σε συγχώνευση μέρη της προσωπικότητας και τέλεσης ενός ατομικού και ομαδικού μετασχηματισμού που θα αποτελέσει τη βάση για κάτι καινούριο. Είναι περίοδος που ομάδες μέσα από δυσκολίες και εμπόδια ενώνονται ψυχικά και αποκτούν κοινή συνείδηση και ταυτότητα έναντι τρίτων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσουμε να πορευτούμε για το επόμενο τρίμηνο του έτους και να ξεκινήσουμε τη χρονιά μας. Πιο ενεργή η επίδραση των δυνάμεων που αναφέραμε θα είναι όταν οι εκάστοτε όψεις θα τείνουν να συγκλίνουν περισσότερο με ακρίβεια. Έτσι το διάστημα 24 με 31 Δεκεμβρίου, αλλά ακόμη περισσότερο οι μέρες από 29 ως 31 Δεκεμβρίου, αλλά και το διάστημα 26 Ιανουαρίου με 3 Φεβρουαρίου είναι μέρες που οι επιδράσεις που περιγράψαμε πιο πάνω θα είναι πιο έντονες.

Καλή Χρονιά ευχόμαστε παρά τις δυσκολίες και ας ευχηθούμε ότι καλύτερο για όλους…

vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1163
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 45
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης