Η ανάδρομη Αφροδίτη και η επίδραση της στα αισθηματικά θέματα του Χειμώνα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Η ανάδρομη Αφροδίτη και η επίδραση της στα αισθηματικά θέματα του Χειμώνα

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Τρι Δεκ 17, 2013 2:32 am

Η ανάδρομη Αφροδίτη και η επίδραση της στα αισθηματικά θέματα του Χειμώνα

Ένα δεύτερο γεγονός που συμβαίνει την ίδια μέρα με την είσοδο του Ήλιου στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο είναι και η αναδρομή της Αφροδίτης. Σε τρίγωνο με τον Ωροσκόπο στο χάρτη και στον 5ο οίκο του χάρτη η αναδρομή της Αφροδίτης θα μπορούσε να είναι μία σαφής παραπομπή σε επιστροφή σε κάποιες παλιές αισθηματικές σχέσεις νοητικά ή ουσιαστικά, στα πλαίσια αναζήτησης κάποιου νοήματος αυτή τη δύσκολη εποχή του χειμώνα, που δείχνει ότι όχι μόνο κλιματολογικά αλλά και από άλλες πλευρές της ζωής μας (οικονομικά, ηθικά, κλπ) νιώθουμε αποκλεισμένοι.Η επιστροφή σε παλιές σκέψεις μπορεί να είναι βέβαια απλά και μία ευχάριστη αναπόληση ή μία συζήτηση μπροστά στο τζάκι για κάποιες παλιές σχέσεις. Ωστόσο η αντίθεση Άρη/Ουρανού στον άξονα των σχέσεων δείχνει και ένα ανακάτεμα στις σχέσεις με τη μία πλευρά να προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από μία κατάσταση και την άλλη να προσπαθεί δείχνοντας ένα διπλωματικό και γοητευτικό πρόσωπο να την κρατήσει.

Υπό την λογική αυτή πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στο διάστημα των γιορτών που συμπίπτει με την αναδρομή της Αφροδίτης που συγκεκριμένα άτομα θα προσπαθήσουν να ασκήσουν κάποιου είδους γοητεία αισθηματικά επάνω μας, προσπαθώντας να εκβιάσουν σε κάποιο βαθμό της συναίνεση μας σε κάποια πράγματα που κατά βάθος δεν επιθυμούμε να δώσουμε συναίνεση.
Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στις επιλογές μας, ειδικά μάλιστα που η ανάδρομη Αφροδίτη (χορηγός του Άρη) θα οδηγήσει και σε πλησίασμα ανθρώπων που σε νορμάλ καταστάσεις ίσως να μην πλησιάζαμε ποτέ ή οι οποίοι θα αποδειχθεί ότι είναι πολύ λιγότερο ταιριαστοί για μας από όσο νομίζουμε. Παρόλα αυτά η γοητεία της αναδρομής της Αφροδίτης δε θα είναι κάτι που θα μπορέσουμε να αντισταθούμε εύκολα και ο πειρασμός θα υπάρξει. Ζητούμενο είναι μόνο, αν μακροπρόθεσμα θα δούμε την κατάληξη του πράγματος έγκαιρα ή θα παρασυρθούμε.

Μία διαδικασία όμως που δεν θα είναι και η ευκολότερη, καθώς το timing δε θα βοηθάει ιδιαίτερα. Κι αυτό γιατί ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, Ερμής, θα βρίσκεται την ώρα της αναδρομής σε ένα αδύναμο ζώδιο, που δεν μπορεί εύκολα να κάνει επιλογές (Τοξότης), ενώ βρίσκεται και στον οίκο των αναμνήσεων (4ος) που μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε χάσιμο της προσοχής μέσα από την ονειροπόληση. Η αντίθεση του Ερμή με το Μεσουράνημα που κυβερνά αλλά και το τετράγωνο με τον ίδιο τον Ωροσκόπο (τη στιγμή που υποτίθεται ότι πρέπει να κυβερνά και να ελέγχει) δείχνει ότι οι επιλογές δε θα γίνονται στη σωστή χρονική στιγμή και όσον αφορά τη δημόσια εικόνα, θα στοιχίζουν.

Η παρουσία της Αφροδίτης στο Μεσοδιάστημα Κρόνου – Ουρανού δείχνει από μία άλλη πλευρά τις δύσκολες επιλογές που θα χρειαστεί να γίνουν στα αισθηματικά και την ισορροπία που θα χρειαστεί να επιτύχουμε μεταξύ του παλιού και του νέου. Οι επιλογές πάντως τελικά και όπως δείχνει το ίδιο το ζώδιο της Αφροδίτης θα είναι σοφές, αρκεί να γίνουν στον χρόνο που πρέπει και να μην υπάρξει χρονική πίεση. Η αναδρομή της Αφροδίτης δείχνει άλλωστε ακριβώς αυτό, ότι πρέπει δηλαδή να ζήσουμε μία κατάσταση πάνω από μία φορά, για να κάνουμε τις σωστές επιλογές, στις επόμενες ευκαιρίες, αν δεν τα καταφέραμε με την πρώτη.

Από ζωδιακής πλευράς ιδιαίτερα δραστήρια τα άτομα του άξονα Κριού – Ζυγού στα αισθηματικά με καταστάσεις κρύου – ζέστης να επικρατούν, οικογενειακές υποχρεώσεις που παρεμβάλλονται και δημιουργούν ζητήματα και σβήνουν την επιθυμία.

Τα άτομα στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού από την άλλη είναι πιο ευνοούμενα, ειδικά το 3ο δεκαήμερο και μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τη δέσμευση των άλλων και τις υλικές απολαύσεις, αυξάνοντας την αίσθηση της ασφάλειας που τους χρειάζεται για να προχωρήσουν.

Ο άξονας Διδύμων – Τοξότη θα είναι ίσως ο πιο πολύ χαμένος στη μετάφραση, μην ξέροντας τι αισθηματικές επιλογές να κάνει κι έχοντας ως δαμόκλειο σπάθη το δημόσιο κόστος να επικρέμεται πάνω από την κεφαλή του. Οι λάθος επιλογές θα είναι πολύ εύκολες και η καλύτερη επιλογή θα ήταν η αποστασιοποίηση.

Ο άξονας Καρκίνου – Αιγόκερω, θα είναι ιδιαίτερα μπλεγμένες σε αισθηματικά διλήμματα, ειδικά το 1ο δεκαήμερο, με κάποιες επιλογές όμως απλά να μην είναι διαθέσιμες και να πρέπει να τις ξεχάσετε. Το 3ο δεκαήμερο πιο ευνοημένο μπορεί να παρατείνει μία γνωριμία, που φαινόταν παροδική, τουλάχιστον ως τον Μάρτη.

Ο άξονας Λέοντα – Υδροχόου φαίνεται ότι θα έχει κάποιες θετικά μηνύματα στα αισθηματικά, θα είναι όμως κυρίως από ενδιαφέρον φιλικών προσώπων, που ως τώρα υπολογίζατε μόνο ως φίλους, τώρα όμως θα δείτε και πιθανές προοπτικές αισθηματικής δέσμευσης. Προσοχή, όμως, απαντήστε μόνο σε σοβαρές προτάσεις.

Ο άξονας Παρθένου – Ιχθύων τέλος, φαίνεται ότι θα εμπλακεί άθελα του στη διαδικασία, δεχόμενος προτάσεις που δεν περίμενε και που – μεταξύ μας – δεν ξέρει και τι να απαντήσει. Κι εδώ ισχύει ότι το μυαλό δε θα είναι καθαρό, οπότε αφήστε τον καιρό να περάσει για να δείτε, αν θα αξίζουν οι επιλογές σας.

vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1163
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 45
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης