Ημέρες του Τοξότη

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Ημέρες του Τοξότη

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Νοε 22, 2009 9:56 pm

Αν έχεις γεννηθεί:

- Στις 28 Νοεμβρίου
- Την 1η Δεκεμβρίου
- Στις 10 Δεκεμβρίου
- Στις 19 Δεκεμβρίου

αναμιγνύεις την επιρροή του Δία (Τοξότης) με αυτή του Ήλιου (ένα). Σκοπός σου είναι μάθεις πώς να αναπτύσεις την προσωπικότητα σου και να εκφράζεις τα ταλέντα σου, χωρίς να σε εμποδίζουν οι συμβατικότητες και οι σχέσεις εξουσίας. Μόνο στις γνήσιες σχέσεις ανταλλαγής συναισθήματος θα πρέπει να δίνεις βάση και να τις υπολογίζεις. Στις υπόλοιπες εξαρτήσεις θα πρέπει να μάθεις να μη δίνεις σημασία, αλλά να προχωρείς μπροστά, στηριζόμενος/η στα πόδια σου. Από την άλλη θα πρέπει να προσέξεις μόλις αρχίσεις να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις, μήπως αποκτήσεις εθισμό και αναζητάς διαρκώς την πρόκληση. Αν παίρνεις τις προκλήσεις πολύ σοβαρά, ίσως τις δημιουργείς επίτηδες, για να αντλείς ικανοποίηση. Ίσως επιμένεις στο δικό σου και χαλάς την καρδιά των δικών σου. Ίσως τυφλώνεσαι και δε βλέπεις την πραγματική αλήθεια. Θα πρέπει να μάθεις να παίρνεις πιο ελαφρά τα πράγματα και να ζείις τη ζωή σαν να ήταν ένα παιχνίδι.

Διάστημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Bette Midler (Μπέτυ Μίντλερ, ηθοποιός και τραγουδίστρια)

Αν έχεις γεννηθεί:

- Στις 29 Νοεμβρίου
- Την 2α Δεκεμβρίου
- Στις 11 Δεκεμβρίου
- Στις 20 Δεκεμβρίου

αναμιγνύεις την επιρροή του Δία (Τοξότης) με αυτή της Σελήνης (δύο). Σκοπός σου είναι να μάθεις πώς να χρησιμοποιείς την ευαισθησία σου για να ξεπερνάς εμπόδια, μετατρέποντας αυτό που φαίνεται σαν αδυναμία σε διασθητική δύναμη. Η αρχή αυτής της μετατροπής βρίσκεται στην ανάγκη να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα. Έχοντας συνειδητοποιήσει αυτόν τον περιορισμό, μπορείς να εντοπίσεις τα σημεία που πραγματικά έχεις ταλέντο και να αφήσεις τα υπόλοιπα σε αυτούς που ξέρουν καλύτερα. Από την άλλη, όταν αναθέτεις σε άλλους την ευθύνη γι’ αυτά που δεν μπορείς να κάνεις προκύπτουν κάποια άλλα προβλήματα. Μπορείς να εμπιστευτείς; Ή σε κοροϊδεύουν; Κι αν εμπιστευτείς και σε κοροϊδέψουν πώς αντιδράς; Πληγώνεσαι κι αναζητάς εκδίκηση ή κατορθώνεις να αποστασιοποιηθείς και προχωράς παρακάτω; Αυτές είναι όλες προκλήσεις, που πρέπει να ξεπεράσεις. Θα πρέπει να προσέχεις ποιον εμπιστεύεσαι αλλά και να μην παθιάζεσαι και ταυτίζεσαι τόσο πολύ με αυτό που κάνεις. Το πάθος είναι δημιουργικό, όταν δε γίνεται εμμονή και ίντριγκα.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Maria Callas (Μαρία Κάλλας, διάσημη ελληνίδα τενόρος)

Αν έχεις γεννηθεί:

- Στις 30 Νοεμβρίου
- Την 3η Δεκεμβρίου
- Στις 12 Δεκεμβρίου
- Στις 21 Δεκεμβρίου

αναμιγνύεις την επιρροή του Δία (Τοξότης) με αυτή του Δία (τρία). Σκοπός σου είναι να χρησιμοποιήσεις το θάρρος, τη δύναμη και τη διάρκεια που έχεις για να δημιουργήσεις τα δικά σου πιστεύω, χωρίς να περιορίζεσαι από κατεστημένες ιδέες και αντιλήψεις. Για να το κάνεις αυτό συνήθως ξεκινάς κάποιου είδους αναμέτρηση. Επιλέγεις τις προκλήσεις σου, ξεκινάς την αναμέτρηση και τραβάς την προσοχή. Έχεις πολλά ηγετικά χαρίσματα και μαζεύεις γύρω σου τους ανθρώπους, αλλά έχεις πρόβλημα όταν πάνε να σε περιορίσουν στο δικό τους πλαίσιο δράσης. Έχεις επίσης την τάση να επιλέγεις προκλήσεις που σε ξεπερνούν με αποτέλεσμα να καίγεσαι από τις ευθύνες και τις υπερβολικές απαιτήσεις. Θα πρέπει να προσέξεις να μην αναζητάς το αδύνατο, αλλά κάτι που είναι εφικτό. Επίσης να επιλέγεις τους αγώνες σου, ώστε αυτό που αγωνίζεσαι να είναι κάτι που είναι πραγματικά χρήσιμο στον κόσμο (π.χ. η ελευθερία) κι όχι απλά για να επιβαβειώσεις τις δικές σου μεγάλες ιδέες.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

Winston Churchill (Γουίνστον Τσόρτσιλ, πρωθυπουργός της Βρετανίας στο Β’Παγκόσμιο Πόλεμο)

Αν έχεις γεννηθεί:

- Στις 22 Νοεμβρίου
- Στις 31 Νοεμβρίου
- Την 4η Δεκεμβρίου
- Στις 13 Δεκεμβρίου

αναμιγνύεις την επιρροή του Δία (Τοξότης) με αυτή του Ουρανού (τέσσερα). Σκοπός σου είναι να αναγνωρίζεις ποιες ιδέες είναι ξεπερασμένες και να τις ανανεώνεις. Να βλέπεις επίσης πίσω από φαινομενικές διαφορές και να τις ξεπερνάς. Δε σου αρέσει γενικά το επιφανειακό και προτιμάς το γνήσιο. Γι’ αυτό και ελκύεσαι από την αναζήτηση, το ταξίδι και τις εναλλακτικές κουλτούρες. Γι’ αυτό βλέπεις πίσω από πράγματα που οι άλλοι θεωρούν αντιθέσεις να κρύβεται ουσιαστική ενότητα. Δε σου αρέσουν οι επιφανειακές σχέσεις, ούτε η καταπίεση, αλλά θέλεις και προσφέρεις ουσιαστική ελευθερία. Προτιμάς τη φιλία από τις σχέσεις που περιορίζουν και καταφέρνεις να φέρεις κοντά πολλούς ανθρώπους που συνδέεονται με τέτοιες φιλικές σχέσεις. Αναδεικνύεσαι σε καταστάσεις που αναζητούν υψηλή αντίληψη, έμπνευση, πρωτοτυπία και πρωτοπορία. Θα πρέπει να προσέξεις όμως μήπως πιστέψεις κάποια στιγμή ότι έχεις όλες τις απαντήσεις.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Dick Van Dyke (Ντίκ Βαν Ντάικ, ηθοποιός, τραγουδιστής, κωμικός)
- Gustave Flaubert (Γκουστάβ Φλωμπέρ, συγγραφέας)

Αν έχεις γεννηθεί:

- Στις 23 Νοεμβρίου
- Την 5η Δεκεμβρίου
- Στις 14 Δεκεμβρίου

αναμιγνύεις την επιρροή του Δία (Τοξότης) με αυτή του Ερμή (πέντε). Σκοπός σου είναι να μάθεις να αναγνωρίζεις τη σημασία της λεπτομέρειες στο γενικό πλαίσιο αλλά και να ξεπερνάς τη λεπτομέρεια για να δεις τη συνολική εικόνα. Αυτό μπορείς να το καταφέρεις αν συνδυάσεις τη γενική άποψη του Δία με την έμφαση στη λεπτομέρεια του Ερμή. Ο Ερμής σου δίνει την τάση να μην μπορείς να διαλέξεις στη ζωή σου τι να αποφασίσεις. Όλοι φαίνεται να έχουν δίκιο, όλες οι σχέσεις φαίνονται ενδιαφέρουσες, όλες οι αποφάσεις δείχνουν από μία άποψη χρήσιμες. Για να μπορέσεις να προχωρήσεις θα πρέπει να μάθεις να αποφασίζεις όχι μόνο με βάση μετρήσιμα κριτήρια όπως ο Ερμής αλλά και διαισθητικά, όπως κάνει ο Δίας. Θα πρέπει να μάθεις πώς να ξεκολλάς από τις λεπτομέρειες και να μην είσαι τελειομανής. Αυτό θα πρέπει να το καταφέρεις χωρίς να πας στο άλλο άκρο και φτάσεις να αποφασίζεις με βάση μία υποτιθέμενη διαίσθηση, που στην πραγματικότητα θα αντικατοπτρίζει τους ευσεβείς σου πόθους. Επίσης δεν πρέπει να πιστέψεις ότι έχεις αναλάβει κάποια σημαντική αποστολή και είσαι υπεράνω των άλλων. Ο Ερμής θα σου δείξει ότι στη ζωή δεν υπάρχει μόνο μία άποψη αλλά και οι απόψεις των άλλων.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

Walt Disney (Γουόλτ Ντίσνευ, σχεδιαστής του Μίκυ Μάους)

Αν έχεις γεννηθεί:

- Στις 24 Νοεμβρίου
- Την 6η Δεκεμβρίου
- Στις 15 Δεκεμβρίου

αναμιγνύεις την επιρροή του Δία (Τοξότης) με αυτή της Αφροδίτης (έξι). Σκοπός σου είναι να μάθεις να χρησιμοποιείς τα χαρίσματα της γοητείας σου, ώστε οι όποιες αλλαγές οραματίζεσαι να επιτυγχάνονται ειρηνικά χωρίς αντιθέσεις και συγκρούσεις. Για να το κάνεις αυτό συνήθως γίνεσαι ποιητής ή καλλιτέχνης που υπηρετεί την αλλαγή μέσα από την τέχνη του. Έλκεις ομοϊδεάτες μέσα από την τέχνη και βοηθάς στη συγκρότηση ομάδων ομοϊδεατών. Σου αρέσει να βρίσκεσαι μεταξύ ανθρώπων που πιστεύουν τα ίδια πράγματα, αλλά είναι πιθανό αυτές οι ίδιες οι ομάδες να σε παρασύρουν σε ακρότητες, τις οποίες δεν μπορείς να αποφύγεις λόγω έλλειψης αυτοπειθαρχίας. Μπορεί να φτάσεις στο αντίθετο άκρο έτσι κι αντί να επιδιώκεις την αλλαγή μέσω της ομορφιάς, να βρίσκεις ομορφιά στην αλλαγή και τη σύγκρουση. Υπάρχει ο κίνδυνος να καταλήξεις ταραχοποιός, απλά επειδή σου αρέσει. Θα πρέπει επίσης να προσέξεις την αυταρέσκεια.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

(Δεν αναφέρονται κάποιοι γνωστοί στην Ελλάδα)

Αν έχεις γεννηθεί:

- Στις 25 Νοεμβρίου
- Την 7η Δεκεμβρίου
- Στις 16 Δεκεμβρίου

αναμιγνύεις την επιρροή του Δία (Τοξότης) με αυτή του Ποσειδώνα (επτά). Σκοπός σου είναι να δημιουργείς πράγματα που επηρεάζουν την ψυχή των ανθρώπων. Έχεις μεγάλη φαντασία, αίσθηση της ομορφιάς και ευρεία αντίληψη, χρειάζεται όμως να τα θέσεις αυτά σε εφαρμογή για να γίνουν δημιουργικά. Αλλιώς μπορεί να ζεις απλά σε ένα φανταστικό κόσμο ή να είσαι απλά ένας ένθερμος οπαδός κάποιου ιδεολογικού ηγέτη. Για να μπορέσεις να γίνεις δημιουργικός, πρέπει να πιστέψεις στη δική σου δύναμη. Να μην παραδίνεις την ψυχή σου σε διάφορους ταγούς, αλλά να ακολουθείς το δικό σου όνειρο. Η δική σου διαίσθηση μπορεί να σε οδηγήσει, αρκεί να μη φτάσεις στο άλλο άκρο και ακούς μόνο τον εαυτό σου. Ο φανατικός οπαδός λίγο διαφέρει από ένα δικτάτορα. Δε θα πρέπει να αποκοπείς συναισθηματικά από τους άλλους και να φτάσεις να μεταχειρίζεσαι κάθε μέσο για να επιβληθείς ιδεολογικά.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Ludwig Van Beethoven (Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, κλασσικός συνθέτης)

Αν έχεις γεννηθεί:

- Στις 26 Νοεμβρίου
- Την 8η Δεκεμβρίου
- Στις 17 Δεκεμβρίου

αναμιγνύεις την επιρροή του Δία (Τοξότης) με αυτή του Κρόνου (οκτώ). Σκοπός σου είναι να μάθεις να ισορροπείς μεταξύ των δύο πλανητών, μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας, επέκτασης και περιορισμού, επιτυχίας και αποτυχίας. Από τη μία βάζεις υψηλούς στόχους να κάνεις μεγάλα πράγματα, από την άλλη χάνεις το χρόνο σου στο να ελέγχεις με ακρίβεια μη χάσεις κάτι στο δρόμο για να πας προς τα κει. Χάνεις όλο το χρόνο σου στο πώς και στο τέλος δε φτάνεις στο στόχο ή αναγκάζεσαι να δουλέψεις εξαντλητικά για να το καταφέρεις. Πρέπει να μάθεις πώς να αναθέτεις και στους άλλους μέρος της εργασίας χωρίς να κάθεσαι από πάνω τους να τους ελέγχεις. Πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τις ανθρώπινες ανάγκες και να μην κοιτάς μόνο πώς θα επιτευχθεί ο στόχος ή πώς θα γίνεις πιο παραγωγικός. Είναι σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις για να μπορέσεις να ξεκολλήσεις από το μικρόκοσμο που ελέγχεις και να καταφέρεις να επιτύχεις τις αλλαγές που κατά βάθος επιθυμείς.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Kim Bassinger (Κιμ Μπάσιντζερ, αμερικανίδα ηθοποιός)
- Paracelsus (Παράκελσος, αλχημιστής του Μεσαίωνα)

Αν έχεις γεννηθεί:

- Στις 27 Νοεμβρίου
- Την 9η Δεκεμβρίου
- Στις 18 Δεκεμβρίου

αναμιγνύεις την επιρροή του Δία (Τοξότης) με αυτή του Άρη (εννιά). Σκοπός σου είναι να μάθεις πώς να χρησιμοποιείς τη δύναμη του Άρη για να προστατεύεις τα ιδανικά σου. Ο Άρης έχει στόχο να προστατεύει και να διεκδικεί το ιδανικό σου. Μπορεί να το κάνει μέσω της δύναμης του, της σεξουαλικής ενέργειας που εκπέμπει, της ενέργειας που διοχετεύει. Ο Δίας από την άλλη κάνει τις επιθέσεις του Άρη πιο διανοητικές και η φυσική επαφή μπορεί να αποφευχθεί. Ο συνδυασμός οδηγεί στο να απαντάς σε κάθε πρόκληση που αμφισβητεί τα ιδανικά σου, καθώς κάθε αμφισβήτηση των ιδεών σου την παίρνεις προσωπικά. Ίσως θα ήταν καλύτερο να μην αρπάζεσαι τόσο εύκολα και να διαλέγεις πιο προσεκτικά πού θα δώσεις τις μάχες σου. Επίσης να μην ταυτίζεσαι τόσο πολύ με το στόχο, γιατί έτσι καταλήγεις να παίρνεις πάνω σου όλη την εργασία. Ο στόχος δεν ταυτίζεται με την προσωπική σου αίσθηση επιτυχίας, αλλά είναι κάτι ανεξάρτητο από σένα. Προσοχή στο να μη νομίζεις ότι είσαι κάτι ξεχωριστό.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- John Milton (Τζον Μίλτον, άγγλος ποιητής)
- Steven Spielberg (Στήβεν Σπήλμπεργκ, αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός)

Σημείωση: Η ερμηνεία της ημέρας που γεννήθηκες είναι μία συντομευμένη απόδοση από την εργασία της Linda Joyce “The day you were born” και η οποία πραγματεύεται ερμηνείες με βάση την αριθμολογική σημασία της ημέρας γέννησης μας. Εάν έχεις γεννηθεί στις 23 του μήνα, σου αντιστοιχεί το νούμερο 5 (3 2), ενώ αν έχεις γεννηθεί στις 12 σου αντιστοιχεί το νούμερο 3 (1 2). Σύμφωνα με την Joyce η αριθμολογική σημασία των ημερών αντιστοιχεί και σε μία πλανητική επίδραση. Το 1 στον Ήλιο, το 2 στη Σελήνη, το 3 στο Δία, το 4 στον Ουρανό, το 5 στον Ερμή, το 6 στην Αφροδίτη, το 7 στον Ποσειδώνα, το 8 στον Κρόνο, το 9 στον Άρη. Έτσι, εκτός από την επίδραση του ηλιακού ζωδίου, δρα επάνα μας και μία δεύτερη επίδραση βασισμένη στην ημέρα γέννησης. Ένα άτομο γεννημένο στις 23 / 3 δεν είναι απλά Κριός, αλλά έχει και επίδραση από τον Ερμή. Συχνά μάλιστα η επίδραση της ημέρας γέννησης είναι πιο προσωπική και κατανοητή μόνο από μας, χωρίς να είναι ορατή στους άλλους.
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 97
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2009

http://newageastrology.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης