Ημέρες του Αιγόκερω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Ημέρες του Αιγόκερω

Δημοσίευση από Admin Την / Το Σαβ Ιαν 02, 2010 7:33 am

Εάν είσαι Αιγόκερως και έχεις γεννηθεί:

- Στις 28 Δεκεμβρίου ή
- Την 1η Ιανουαρίου ή
- Την 10η Ιανουαρίου ή
- Την 19η Ιανουαρίου

αναμιγνύεις την επίδραση του Κρόνου (Αιγόκερως) και του Ήλιου (Ένα). Σκοπός σου είναι να επιδιώξεις την επιθυμία σου για τελειότητα χωρίς να ξεχνάς ότι η ζωή δεν είναι τίποτα χωρίς αγάπη. Επιδιώκεις να είσαι πάντα ο πρώτος και δε θέλεις να κάνεις εκπτώσεις στις αξίες σου. Ωστόσο με τον τρόπο αυτό δεν μπορείς ποτέ να φτάσεις την ευτυχία. Χρειάζεται να καταλάβεις ότι το να χάσεις κάποια στιγμή δε σε μειώνει κι ούτε είναι και το τέλος του κόσμου για σένα. Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα στη ζωή πιο σημαντικά από το να είσαι πάντα ο πρώτος. Γι’αυτό πρέπει να μάθεις να δέχεσαι και τις αδυναμίες των άλλων και ακόμη περισσότερο τις δικές σου. Δεν πρέπει να απαιτείς υπερβολικά πράγματα από τους άλλους, ούτε να παίρνεις πολύ σοβαρά τον εαυτό σου και την αποστολή σου στον κόσμο. Εάν πιστέψεις ότι είσαι πραγματικά ο σωτήρας, μπορεί να το πάρεις πάνω σου και οι προσπάθειες σου να καταλήξουν να σε κάνουν, αντί μεσσία, ένα τύρρανο. Μάθε να μην αποκόπτεσαι από τους άλλους και να μη σταματάς να επικοινωνείς μαζί τους.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Janis Joplin (Τζάνις Τζόπλιν, αμερικανίδα τραγουδίστρια)
- Cezanne (Σεζάν, γάλλος ζωγράφος και καλλιτέχνης)

Εάν είσαι Αιγόκερως και έχεις γεννηθεί:

- Στις 29 Δεκεμβρίου ή
- Την 2η Ιανουαρίου ή
- Την 11η Ιανουαρίου ή
- Την 20η Ιανουαρίου

αναμιγνύεις την επίδραση του Κρόνου (Αιγόκερως) και της Σελήνης (Δύο). Σκοπός σου είναι να ξεπεράσεις το συνδυασμό Σελήνης – Κρόνου που σε κολλάει πίσω στο παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα σε κάνει να λυπάσαι τον εαυτό σου. Θα πρέπει μάθεις να κρατάς τη διάθεση σου καλή και το ηθικό σου ακμαίο. Ίσως σε βοηθήσει να μπεις στην υπηρεσία των άλλων και να μάθεις να προσφέρεις ηθική υποστήριξη για να τους βοηθάς και να τους θεραπεύεις. Η υπηρεσία και η ύπαρξη ενός στόχου θα σε βοηθήσει να μη λαμβάνεις τόσο τοις μετρητοίς την άποψη των άλλων και να επικεντρώνεσαι στο αποτέλεσμα. Η εργασία θα σου επιτρέψει επίσης να σταθεροποιήσεις τις διαθέσεις σου και να γίνεις πιο πειθαρχημένος. Έτσι θα μπορέσεις να βρεις και το δικό σου κέντρο και να διδάξεις και τους άλλους πώς να βρουν κι εκείνοι το δικό τους. Αν δεν καταφέρεις όμως να βρεις τον πνευματικό σου σκοπό, θα νιώθεις διαρκώς αποκομμένος από τον κόσμο και θα αντικρίζεις τους άλλους με ζήλια και κακία, απλά επειδή καταφέρνουν να έχουν στη ζωή τους περισσότερη αγάπη.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

----

Εάν είσαι Αιγόκερως και έχεις γεννηθεί:

- Στις 30 Δεκεμβρίου ή
- Την 3η Ιανουαρίου ή
- Την 12η Ιανουαρίου

αναμιγνύεις την επίδραση του Κρόνου (Αιγόκερως) και τους Δία (Τρία). Σκοπός σου είναι να βοηθήσεις τους άλλους να ξεπεράσουν τις καθιερωμένες ιδέες τους. Στην πορεία αυτή τα πράγματα δεν είναι και πολύ εύκολα για σένα γιατί ο συνδυασμός Κρόνου – Δία σου κόβει τα φτερά και δε σε αφήνει να αναπτυχθείς όσα θέλεις. Επιπλέον δίνεις μεγάλη σημασία στα όσα λένε οι άλλοι, οι ιδέες των οποίων φαίνεται να σε επηρεάζουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Θα πρέπει να μάθεις να δίνεις σημασία στις δικές σου ιδέες. Το δυναμικό σου δείχνει να ξοδεύεται από δω κι από κει σε αλλαγές εργασίας και αλλαγές στόχων, που διευρύνουν μεν τους πνευματικούς σου ορίζοντες, αλλά δεν ξυπνάνε πλήρως τις κρυμμένες σου δυνατότητες. Αυτές παραμένουν σε λήθαργο μέχρι να υπάρξει στη ζωή σου μία πραγματικά μεγάλη ανάγκη να τις αναδείξεις. Μέχρι τότε νιώθεις διαρκώς ότι κάτι σε κρατάει κάτω και δεν μπορείς να εξελιχθείς. Κρύβεσαι πίσω από κάποιον άλλο ηγέτη αλλά δεν μπορείς να αποφύγεις την ανάγκη σου να λύνεις προβλήματα, καθώς κατά βάθος ψάχνεις τη μέγιστη εκείνη πρόκληση που θα σε «ξυπνήσει».

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Jack London (Τζακ Λόντον, συγγραφέας)
- Howard Stern (Χάουαρντ Στερν, σταρ του αμερικάνικου ραδιοφώνου)

Εάν είσαι Αιγόκερως και έχεις γεννηθεί:

- Στις 22 Δεκεμβρίου ή
- Στις 31 Δεκεμβρίου ή
- Την 4η Ιανουαρίου ή
- Την 13η Ιανουαρίου

αναμιγνύεις την επίδραση του Κρόνου (Αιγόκερως) και του Ουρανού (Τέσσερα). Σκοπός σου είναι να μάθεις να κρατάς την ισορροπία μεταξύ του να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου απέναντι στους άλλους και να διατηρείς παράλληλα την ανεξαρτησία σου και να ικανοποιείς τις δικές σου ανάγκες. Συνήθως είσαι άτομο που στηρίζεται στα πόδια του και δε βασίζεται στους άλλους για να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του. Προσπαθείς να στηρίζεσαι στα πόδια σου, αλλά δε σου είναι πάντα εύκολο να ξέρεις πότε πρέπει να φεύγεις από μία κατάσταση και πότε πρέπει να μένεις. Έτσι άλλοτε κολλάς σε καταστάσεις που δεν πρέπει, ενώ άλλοτε φεύγεις νωρίτερα προτού προλάβεις να φέρεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου. Επειδή θεωρείς σημαντική την ατομική ελευθερία, σέβεσαι και αυτή των άλλων κι οι άλλοι το καταλαβαίνουν και σε ακούνε. Ο αμοιβαίος σεβασμός σου επιτρέπει να βρίσκεις λύσεις που συμφέρουν όλους κι αυτό σε κάνει ικανό διαπραγματευτή. Ζητούμενο είναι να μάθεις όμως να συνδυάζεις ευθύνες και ελευθερία, έτσι, ώστε, ούτε να καταπιέζεσαι, αλλά ούτε και να καταλήγεις αναρχικό στοιχείο.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Ben Kingsley (Μπεν Κίνγκσλεϋ, ηθοποιός, γνωστός από την ερμηνεία του ως Γκάντι)

Εάν είσαι Αιγόκερως και έχεις γεννηθεί:

- Στις 23 Δεκεμβρίου ή
- Την 5η Ιανουαρίου ή
- Την 14η Ιανουαρίου ή
- Την 23η Ιανουαρίου

αναμιγνύεις την επίδραση του Κρόνου (Αιγόκερως) και του Ερμή (Πέντε). Σκοπός σου είναι να μάθεις να ισορροπείς μεταξύ της ευθύνης του Κρόνου και της ελαφρότητας του Ερμή. Ο δεύτερος σε κάνει να μην δεσμεύεσαι, αλλά και να μη δείχνεις ένα αξιόπιστο πρόσωπο προς τους άλλους. Φοβάσαι να δεσμευτείς, πιστεύοντας ότι θα στερηθείς κάποιες μελλοντικές ευκαιρίες. Θες να ικανοποιείς συνεχώς την περιέργεια σου, ενώ αδυνατείς να προσηλωθείς σε ένα στόχο και να αφοσιωθείς στην επιδίωξη του. Προσεγγίζεις ελαφρά όλα τα ζητήμα και πιστεύεις ότι αρκεί το ταλέντο για να γλιτώσεις από τις καταστάσεις και να απόφύγεις τη σκληρή δουλειά. Θες να παραμείνεις πάντα παιδί, χωρίς να είσαι αναγκασμένη να εκπληρώνεις υποχρεώσεις. Βλέπεις τα πάντα ιδανικά και προτιμάς να αγνοείς την πραγματικότητα, απογοητευόμενος όταν βλέπεις ότι στην πράξη τα πράγματα συνήθως δεν είναι τέλεια. Πρέπει να μάθεις να συγκεντρώνεσαι και να μη σκορπίζεσαι και να επιδιώκεις την αξιοπιστία, αντί για την πονηριά και το ξεγλίστρημα από αυτό που πρέπει να γίνει.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Albert Schweitzer (Άλμπερτ Σβάιτσερ, μεγάλος γιατρός και ανθρωπιστής)

Εάν είσαι Αιγόκερως και έχεις γεννηθεί:

- Στις 24 Δεκεμβρίου ή
- Την 6η Ιανουαρίου ή
- Την 15η Ιανουαρίου

αναμιγνύεις την επίδραση του Κρόνου (Αιγόκερως) και της Αφροδίτης (Έξι). Σκοπός σου είναι να μπορέσεις να ξεπεράσεις την οκνηρία της Αφροδίτης και την ανάγκη της να έχει την επιβεβαίωση των άλλων και να μάθεις να δείχνεις τον εαυτό σου «γυμνό» προς τα έξω, όπως πραγματικά είναι. Πολλές φορές ούτε κι εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις καλά καλά τον αληθινό σου εαυτό, τόσο πολύ επηρεάζεσαι από αυτό που θέλουν οι άλλοι από σένα. Πρέπει να μάθεις να βάζεις όρια ανάμεσα στους άλλους και τον εαυτό σου, τους ρόλους και την αληθινή σου φύση. Πρέπει να μάθεις να λες όχι και να μένεις μακριά από πράγματα που σε αλλοτριώνουν. Αλλιώς μπορεί να παρασυρθείς στο να ζεις μία ζωή ψεύτικη, επιφανειακά όμορφη και γεμάτη απολαύσεις και ικανοποιήσεις, αλλά εσωτερικά άδεια. Από την άλλη δε θα πρέπει να παρασυρθείς τόσο στην αυτοπειθαρχία, που να φτάσεις να καταπιέζεις τον εαυτό σου. Θα πρέπει να βρεις μία ισορροπία ανάμεσα στην απόλαυση και την αλήθεια.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Martin Luther King (Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, αφροαμερικανός πάστορας και πρωτεργάτης κατά των φυλετικών διακρίσεων)
- Ava Gartner (Άβα Γκάρτνερ, παλιά ηθοποιός του Χόλλυγουντ)

Εάν είσαι Αιγόκερως και έχεις γεννηθεί:

- Στις 25 Δεκεμβρίου ή
- Την 7η Ιανουαρίου ή
- Την 16η Ιανουαρίου

αναμιγνύεις την επίδραση του Κρόνου (Αιγόκερως) και του Ποσειδώνα (Επτά). Σκοπός σου είναι να καταφέρεις μέσα από τη γνώση της απάτης και της ψευδαίσθησης που υπάρχει διασκορπισμένη στον κόσμο, να ξεδιαλύνεις το θολό τοπίο και να ανακαλύψεις τις πραγματικές αλήθειες. Το πρόβλημα σου προς αυτή την κατεύθυνση είναι ότι δεν μπορεί να το κάνεις αυτό εξαρχής. Άλλοτε εμπιστεύεσαι πράγματα που νομίζεις αλήθειες και απογοητεύεσαι και άλλοτε αρνείσαι να αποδεχτείς τη διάψευση και επιμένεις στην δική σου εκδοχή των πραγμάτων. Άλλοτε φανατικός κι άλλοτε θύμα, αλλά μήπως αυτά τα δύο τελικά διαφέρουν το ένα από το άλλο; Μήπως δείχνουν ότι θα ήθελες να ζεις σε ένα άλλο κόσμο από αυτό που είσαι. Κι όταν δεν το καταφέρνεις, ξυπνάει μέσα σου ο Κρόνος και στήνεις τους πάντες στον τοίχο της κριτικής. Πρέπει να καταλάβεις ότι η αλήθεια δεν είναι κάτι απόλυτο αλλά προσεγγίζεται μέσα από λάθη και αποτυχίες. Κάθε αποτυχία δεν πρέπει να σου προκαλεί απογοήτευση ούτε να θεωρείς ότι σε αποσπά από το ιδανικό σου, αλλά ότι διορθώνει την πορεία σου, ώστε να πλησιάσεις σε μεγαλύτερη απόσταση την αλήθεια.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Carlos Castaneda (Κάρλος Καστανέντα, πνευματικός δάσκαλος και συγγραφέας)

Εάν είσαι Αιγόκερως και έχεις γεννηθεί:

- Στις 26 Δεκεμβρίου ή
- Την 8η Ιανουαρίου ή
- Την 17η Ιανουαρίου

αναμιγνύεις την επίδραση του Κρόνου (Αιγόκερως) και του Κρόνου (Οκτώ). Σκοπός σου είναι να καταφέρεις να κρατήσεις υψηλό το ηθικό σου ξεπερνώντας τη διπλή επίδραση του Κρόνου που σου φέρνει χαμηλό ηθικό και απελπισία. Να μάθεις ότι είσαι άξιος να αγαπιέσαι και να δέχεσαι την αγάπη των άλλων. Να μην ταυτίζεσαι τόσο πολύ με τις ανάγκες της καθημερινότητας, ώστε να ξεχνάς ότι η ζωή είναι όμορφη και αξίζει να την απολαμβάνεις. Να μάθεις να αφήνεις και λίγο τον έλεγχο των πραγμάτων στους άλλους ή στη μοίρα και να μην προσπαθείς όλα να τα ελέγχεις εσύ. Να μάθεις επίσης να μην επιθυμείς να διορθώνεις τους άλλους. Καθένας εξελίσσεται μόνο όταν το θέλει ο ίδιος και έχει το δικαίωμα να είναι αυτός που είναι, ακόμα κι αν δεν αρέσει στους άλλους. Κι η ανάγκη σου να διορθώνεις είναι περισσότερο από τη δική σου ανασφάλεια, καθώς δεν μπορείς να διαχειριστείς την περίπτωση του να είναι η ζωή τόσο περίπλοκη ώστε καθένας να έχει τη δική του αλήθεια. Προτιμάς την απλοποιημένη έκδοση της ζωής όπου όλα είναι άσπρο μαύρο.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Elvis Prisley (Έλβις Πρίσλευ, ο μεγαλύτερος ίσως τραγουδιστής του ροκ εντ ρολ)
- Μωχάμεντ Άλι (αφροαμερικανός πυγμάχος, παγκόσμιος πρωταθλητής, φυλακίστηκε επειδή αρνήθηκε να στρατευθεί στο Βιετνάμ και απαρνήθηεκ το αμερικανικό κράτος, αλλάζοντας θρησκεία (έγινε μωαμεθανός) και όνομα (αρχικά λεγόταν Κάσιους Κλέι) )

Εάν είσαι Αιγόκερως και έχεις γεννηθεί:

- Στις 27 Δεκεμβρίου ή
- Την 9η Ιανουαρίου ή
- Την 18η Ιανουαρίου

αναμιγνύεις την επίδραση του Κρόνου (Αιγόκερως) και του Άρη (Εννιά). Σκοπός σου είναι να καταφέρεις με τη βοήθεια της δύναμης σου να καταρρίψεις παλιά μοντέλα συμπεριφοράς και να δημιουργήσεις ένα νέο τρόπο ζωής που να φέρει ανανέωση στους ανθρώπους. Κι αυτό θα πρέπει να το επιτύχεις χωρίς να καταφύγεις στην εύκολη λύση της βίαιης επιβολής, που σε παροτρύνει ο Άρης. Πρέπει να μάθεις να πείθεις αντί να επιβάλλεις. Να ελέγχεις το θυμό σου και να παρακινείς τους άλλους περισσότερο με το προσωπικό σου παράδειγμα. Έχεις την ικανότητα να παίρνεις πρωτοβουλίες και να φέρνεις εις πέρας τις δουλειές σου, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις εσύ και δε σημαίνει ότι μπορούν απαραίτητα να το κάνουν κι οι άλλοι. Θα πρέπει να μάθεις να σέβεσαι το γεγονός ότι όλοι δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες και καθένας μπορεί να φτάσει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Ακόμα είναι ανάγκη να περιορίσεις το άγχος της αναγνώρισης. Πρέπει να ξέρεις ότι αξίζεις να αγαπηθείς ακόμη κι αν δεν είσαι ο πρώτος ή ο τέλειος. Η αγάπη θα σε μάθει να σέβεσαι και τους άλλους και περισσότερο τον εαυτό σου.

Διάσημα άτομα με αυτό το συνδυασμό:

- Cary Grant (Κάρυ Γκραντ, παλιός ηθοποιός του Χόλλυγουντ)


Σημείωση: Η ερμηνεία της ημέρας που γεννήθηκες είναι μία συντομευμένη απόδοση από την εργασία της Linda Joyce “The day you were born” και η οποία πραγματεύεται ερμηνείες με βάση την αριθμολογική σημασία της ημέρας γέννησης μας. Εάν έχεις γεννηθεί στις 23 του μήνα, σου αντιστοιχεί το νούμερο 5 (3 2), ενώ αν έχεις γεννηθεί στις 12 σου αντιστοιχεί το νούμερο 3 (1 2). Σύμφωνα με την Joyce η αριθμολογική σημασία των ημερών αντιστοιχεί και σε μία πλανητική επίδραση. Το 1 στον Ήλιο, το 2 στη Σελήνη, το 3 στο Δία, το 4 στον Ουρανό, το 5 στον Ερμή, το 6 στην Αφροδίτη, το 7 στον Ποσειδώνα, το 8 στον Κρόνο, το 9 στον Άρη. Έτσι, εκτός από την επίδραση του ηλιακού ζωδίου, δρα επάνα μας και μία δεύτερη επίδραση βασισμένη στην ημέρα γέννησης. Ένα άτομο γεννημένο στις 23 / 3 δεν είναι απλά Κριός, αλλά έχει και επίδραση από τον Ερμή. Συχνά μάλιστα η επίδραση της ημέρας γέννησης είναι πιο προσωπική και κατανοητή μόνο από μας, χωρίς να είναι ορατή στους άλλους.
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 97
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2009

http://newageastrology.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης