Ο Κρόνος στο Σκορπιό η προσωπική μας δύναμη και η ανασυγκρότηση της χώρας

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Ο Κρόνος στο Σκορπιό η προσωπική μας δύναμη και η ανασυγκρότηση της χώρας

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Πεμ Σεπ 13, 2012 9:21 pm

Το χορό άνοιξε ο Άρης το μήνα που αυτό και το ζητούμενο που προβλήθηκε αμέσως ήταν η κάθαρση. Ξεκαθαρίστε ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο, ότι δε σας χρειάζεται ή ότι απλά σας απορροφά ενέργεια και πόρους ήταν η εντολή του Σκορπιού. Η είσοδος του Βόρειου Δεσμού στο Σκορπιό έδωσε ευκαιρίες να γίνει αυτό σε μεγαλύτερη κλίμακα, κοσμικά και στην κοινωνία. Πουλήστε τις επιχειρήσεις που επιβαρύνουν το κράτος, αλλά από μία άλλη σκοπιά, διώξτε όλους τους μετανάστες που μας επιβαρύνουν. Μειώστε το προσωπικό των επιχειρήσεων, αλλά μειώστε και τις εισφορές και τα βάρη για να απελευθερώσετε ενέργεια.

Στον προσωπικό μας χώρο έγιναν επίσης περικοπές σε έξοδα που δεν μπορούμε πλέον να διαχειριστούμε. Ενώ όμως ο Κρόνος στο Ζυγό επέβαλλε μία διαπραγμάτευση με την άλλη πλευρά, ο Άρης στο Σκορπιό ξεκίνησε να κάνει τις μειώσεις αυτές μονομερώς. Δε συζητάμε πλέον κάποια πράγματα και δε δίνουμε πλέον τόσες ευκαιρίες. Είναι ανάγκη να εκκαθαριστεί πλέον ποιος είναι χρήσιμος για την επίτευξη του σκοπού και ποιος όχι. Τα πράγματα κρίνονται πλέον από το αποτέλεσμα κι όχι από τον τρόπο που θα τα κάνουμε. Ξέραμε ότι θα φτάσουμε κάποια στιγμή εδώ, και να που ήρθε η στιγμή τελικά.

Ο Κρόνος εισέρχεται στο Σκορπιό στις 5 Οκτωβρίου. Ημερομηνία που δεν είναι μακριά και ο χάρτης εισόδου του για την Ελλάδα δείχνει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Ας κάνουμε λοιπόν μία παρένθεση να τον εξετάσουμε.

Image hosted by servimg.com

Ο Ουρανός στο Μεσουράνημα σηματοδοτεί αλλαγή του κράτους. Η σύνοδος Σελήνη/Δία στον 12ο πιθανή έξοδο και προκοπή του κόσμου στο εξωτερικό. Ο Πλούτωνας στην ακμή του 7ου ένα σφιχταγκάλιασμα από τους εταίρους.

Ο Ήλιος σε πτώση στον 4ο μας πάει σε ένα ξεπούλημα ακινήτων ή συμφωνία με τις παραδοσιακές οικογένειες. Συμφωνία που γίνεται κατ’ ανάγκην ( ο Ήλιος αδύναμος στον 4ο , δεν μπορεί να επιβληθεί ), ενώ η Αφροδίτη σε πτώση στην Παρθένο στον 3ο, μας πάει σε περίοδο οικονομικής στενότητας στην εκπαίδευση και τα μέσα συγκοινωνίας και επικοινωνίας.

Κάποιες ελπίδες θα μας έδινε η παρουσία του Άρη στον 5ο οίκο στο ζώδιο που κυβερνούσε παραδοσιακά. Θα λέγαμε ότι είναι ο πιο ισχυρός πλανήτης του χάρτη (κυβερνά και το Μεσουράνημα, είναι στο ζώδιο του και είναι σε οίκο συγγενή στη φωτιά), αν δεν ήταν σε αναιρετική όμως μοίρα.

Σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό θα μπορούσε να ανακατέψει τα πράγματα, ενώ το ΤΑΥ τετράγωνο που σχηματίζει μας πάει σε διάλυση οικονομικών ψευδαισθήσεων (Αφροδίτη αντίθεση Ποσειδώνας), αλλά και ψευδαισθήσεων ιδεολογίας (Ποσειδώνας στον 9ο). Δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει όμως να λειτουργήσει τελικά, καθώς βρίσκεται στο τέλος του ζωδίου και στην ουσία δείχνει την προσπάθεια που έχει προηγηθεί να πάρει η κυβέρνηση την κατάσταση στα χέρια της.

Κρόνος και Ερμής σε απόλυτη σύνοδο ορίζουν καταρχήν ένα κράτος που αλλάζει δυναμικά, μία γραφειοκρατία που γίνεται ριζοσπαστική, είτε στην αντίδραση της, είτε στην μεταμόρφωση της. Ο Ερμής δεν είναι τυχαία ο μόνος πλανήτης που τα πάει καλά με τον Κρόνο και η παρουσία του στο Σκορπιό υποδηλώνει μία μυστικότητα των σχεδίων, που δε θα ανακοινώνονται παρά την τελευταία στιγμή.
Επειδή όμως σημειολογικά ο 5ος οίκος είναι και ο οίκος της τέχνης και της ψυχαγωγίας αλλά και του αθλητισμού, η εκδήλωση αυτής της ενέργειας μπορούμε να πούμε ότι θα ξοδευτεί περισσότερο σε αποκαθηλώσεις προτύπων σε αυτό το διάστημα. Οι συμβολικές κινήσεις θα περισσέψουν, αλλά πόσο θα έχουν αποτέλεσμα γενικότερο είναι αμφίβολο.

Όντας σε πτώση από οίκο, ο Κρόνος δείχνει γενικότερα και μία απώλεια της προσωπικής μας δύναμης στον 5ο. Θα μπορούσε ίσως να αναπληρωθεί από τον Άρη, αν δεν ήταν στο τέλος του ζωδίου. Όμως δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές τέτοιες ελπίδες.

Το μεγάλο τρίγωνο πάντως που εμπλέκει Κρόνο/Ποσειδώνα και Ωροσκόπο μας πάει πίσω σε μία εύνοια των συντηρητικών ιδεών. Σε αυτό θα αντιδράσουν Ουρανός και Πλούτωνας από το μεγάλο τετράγωνο που σχηματίζουν μαζί με τον Ήλιο που είναι σε κάποια απόσταση ανοχής. Έχουμε λοιπόν μία μάχη ιδεών μπροστά μας, που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η ελπίδα σε ατομικό επίπεδο σχετίζεται περισσότερο με την όψη της Σελήνης/Δία. Ο κόσμος αποσύρεται από ότι φαίνεται στο παρασκήνιο, τροφοδοτεί ενέργειες κοινωνικής στήριξης, πρόνοιας ή ενστερνίζεται θεραπείες. Οι Δίδυμοι δεν είναι πολύ καλός σύμβουλος όσον αφορά το βάθος της γνώσης, αλλά ο κόσμος σίγουρα ψάχνεται. Ψάχνεται για απαντήσεις, για ηθική στήριξη, για πίστη. Στηρίζεται σε σποραδικούς ευεργέτες που παρέχουν χώρο και προστατευμένο περιβάλλον για την ανάπτυξη τέτοιων εργασιών. Δεν έχει όμως δομική στήριξη ούτε περιβάλλον πρόσφορο πέρα από τη γενική διάθεση για απαντήσεις.

Η περίοδος της κάθαρσης θα συνεχιστεί το φθινόπωρο με την έκλειψη στο Σκορπιό. Μία έκλειψη που θα γεννήσει μία περίοδο οικονομικής ανασφάλειας, αλλά και ανασφάλειας για την επιβίωση.

Image hosted by servimg.com

Παραδοσιακά αυτό θα οδηγήσει σε ένα ξέσπασμα με την έκλειψη της Σελήνης. Τι να πει κανείς γι’ αυτό το χάρτη που έχει ακριβές τετράγωνο Άρη/Πλούτωνα με τον Ουρανό. Στις μοίρες που έχουν σχεδόν στο χάρτη της Ελλάδας Δίας και Πλούτωνας. Αλλά και στις οικοθεσίες τους.

Image hosted by servimg.com

Image hosted by servimg.com

Μία μάχη της διαπλοκής με επίδραση στον κοινοβουλευτικό χάρτη είναι πιθανή. Διασπάσεις κομμάτων ή νέα κόμματα. Αν συνυπολογίσουμε και το Μεσουράνημα της Έκλειψης πάνω στον Ήλιο της χώρας, ίσως μπορούμε να αναμένουμε και εμπλοκή του πρωθυπουργού. Δεδομένου ότι η έκλειψη είναι στη μοίρα του Ουρανού, κυβερνήτη του Μεσουρανήματος, με θετικές όψεις από την έκλειψη και αρνητική από τον Κρόνο, αλλαγές που ίσως δεν μπορούμε να φανταστούμε τώρα είναι πιθανές. Η έκλειψη είναι θετική πάντως για τον Ήλιο της χώρας, που σημαίνει ότι πιθανόν να βγει ενισχυμένος από όλη την ιστορία.

Σε αυτό το χάρτη πάντως υπάρχει μία αλλαγή από το χάρτη του Κρόνου. Η κόσμος πλέον βγαίνει από την προσωπική αναζήτηση και εξωτερικεύεται. Υποστηρίζει τα νέα κόμματα ή τις κοινοβουλευτικές ανακατατάξεις. Βγαίνει στο δρόμο και εκδηλώνεται και δεν κρατιέται στο παρασκήνιο. Είναι η περίοδος που θα δοθεί έκφραση σε ό,τι συζητιόταν και κυοφορούνταν τον προηγούμενο χρόνο.

Αν προχωρήσουμε μάλιστα τη Σελήνη προοδευτικά, θα λέγαμε ότι συναντιέται με το Δία μετά από ένα πεντάμηνο. Οπότε και ενδεχομένως θα φανούν τα αποτελέσματα αυτής της κινητοποίησης. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια η Άνοιξη δίνει κάθε χρόνο κι από μία νέα ώθηση στην αυτοοργάνωση, την αναζήτηση και την αισιοδοξία.

Συμπέρασμα

Ιδού λοιπόν οι Συμπληγάδες που θα χρειαστεί να περάσουμε το Φθινόπωρο. Και η δική μας στάση, στάση αναζήτησης θέσης μέσα σε όλο αυτό που γίνεται, που συμβαίνει. Άλλοτε μπροστά και άλλοτε στο περιθώριο, πολλοί από μας θα αισθανθούν ξένοι στην ίδια χώρα. Θα βλέπουμε έκπληκτοι να συμβαίνουν όσα θα συμβαίνουν. Και θα ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν εντολοδόχοι που θα συντονιστούν με το λαϊκό αίτημα. Συντονισμός που θα αργήσει μάλλον αρκετά και θα εμφανιστεί μάλλον μετά τον Απρίλιο. Μέχρι τότε θα χρειαστεί καθένας από μας να μετρήσει τις δυνάμεις του. Να μειώσει την απορρόφηση ενέργειας από πηγές που δεν χρειάζεται και να βρει ανεκμετάλλευτες ως τώρα ενέργειες επιβίωσης.

vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1163
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 45
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης