Κρόνος στον Σκορπιό - Δουλεύοντας τα εμπόδια

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Κρόνος στον Σκορπιό - Δουλεύοντας τα εμπόδια

Δημοσίευση από Επισκέπτης Την / Το Δευ Οκτ 01, 2012 3:38 am

Image hosted by servimg.comΟ Κρόνος είναι ο πλέον παρεξηγημένος πλανήτης του πλανητικού στερεώματος,αλλά στην ουσία είναι το μεταίχμιο για την εξέλιξη. Η θέση του σημειοδοτεί τον τομέα στην ζωή μας όπου αποφεύγουμε τα θέματα που αντιστοιχούν αναβάλλοντας και καθυστερώντας την εξέλιξη και την ανάπτυξη, ρίχνοντας τις ευθύνες στους άλλλους. Στην κοινωνία,στους γονείς,στο πολιτικό σύστημα, κρίνοντας ότι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τα εμπόδια και τις αναποδιές, για τις οποίες ο μόνος που δεν ευθύνεται....... είναι το Εγώ!

Ο χρόνος όμως δίνει και τα περιθώρια να “δουλευτούν” τα θέματα του Κρόνου εφοδιάζοντας μας με άπειρα εργαλεία.
Ικανότητες, δεξιότητες, σπουδές, εργασιακά, οικονομικά, οικογενειακά και ερωτικά θέματα. Γήινες δραστηριότητες που μας προετοιμάζουν να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε με περισσότερη διαύγεια τα πιο ασαφή και δύσκολα κομμάτια της ζωής μας και που συμβολίζουν οι εξωτερικοί πλανήτες με γεγονότα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.

Ο Σκορπιός κατέχει την 8η θέση στον ζωδιακό κύκλο, στο σημείο που συνδέεται με τον μύθο της Μέδουσας που μεταμόρφωνε τους ανθρώπους σε πέτρα. Και όπως η Μέδουσα για να ηττηθεί έπρεπε πρώτα να αντικρύσει τον εαυτό της, έτσι και ο άνθρωπος για να ξεπεράσει τους φόβους του, πρέπει πρώτα να τους αντικρύσει κατάματα.

Καθόλου εύκολο βέβαια γιατί η ανασφάλεια και η αδυναμία να συγκρατηθεί το ένστικτο της επιβίωσης μπροστά στο άγνωστο δημιουργεί εξαρτήσεις. Εξαρτήσεις από οικονομικούς πόρους άλλων, από το κατώτερο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, εμμονές για πλήρη έλεγχο της ζωής μας. Και που όλα αυτά προκαλούν απόλυτες απόψεις, σκληρότητα, κτητικότητα, ζήλεια και καχυποψία ακόμα και μελαγχολία που μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα.

Στις 5 Οκτωβρίου ο Κρόνος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Σκορπιού και με τον κυβερνήτη του να βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, μεταφέρουν το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να “εργαστούμε” σε θέματα που μας “τρομάζουν” και που μέχρι τώρα αποφεύγαμε συστηματικά να αντιμετωπίσουμε.

Από την άλλη μεριά ο Δίας με την αναδρόμηση του αλλά και η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο της Παρθένου δύο μέρες πριν την είσοδο του Κρόνου στο ζώδιο του Σκορπιού, αντί να βοηθήσουν προκαλούν ακόμη μία αναβολή να τεθούν τα όρια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Έτσι θέματα ηθικής που προκάλεσαν μολυσματικές ασθένειες στην προηγούμενη διέλευση του Κρόνου από τον Σκορπιό, θα απασχολήσουν τον ιατρικό κόσμο με πιθανές αποτελεσματικές θεραπείες, αλλά και πιθανές καινούργιες μολυσματικές ασθένειες, απόρροια της αχαλίνωτης ηθικής.

Ψυχολογικά ή κοινωνικά προβλήματα της νέας γενιάς κυρίως, από την εξάρτηση της εικονικής πραγματικότητας που παρέχει το διαδύκτιο, δημιουργεί την αδυναμία να αναγνωρίζεται η διαφορά της πραγματικότητας και της φαντασίας.

Θέματα χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων όπου εξουσίες πολιτικές και οικονομικές στην εμμονή τους να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους θα πιέζουν τα κατώτερα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα με περικοπές μισθών και φόρους.

Αρωγοί του Κρόνου ώστε να εκτιμηθούν τα γεγονότα σαν ευκαιρίες για την ανάπτυξη ικανοτήτων που μέχρι τώρα τις είχαμε αγνοήσει ή αποφύγει συστηματικά, στοχεύοντας προς μια συγκροτημένη πορεία προς αυτές, είναι από τη μια ο Ποσειδώνας από το ζώδιο των Ιχθύων, που θα μας καλέσει να μην στηριζόμαστε στην ψευδαίσθηση ότι είμαστε άμοιροι ευθυνών, θύματα ενός κοινωνικού η πολιτικού συστήματος, αλλά μέλη μια παγκόσμιας οικογένειας που ζεί και εργάζεται κάτω από την ίδια στέγη.αναπτύσσοντας παράλληλα με την γήινη μας φύση και την πνευματική την οποία επιμελώς είχαμε αποφύγει ή καθυστερήσει.

Και από την άλλη ο Ουρανός από το ζώδιο του Κριού, θα αμφισβητήσει την εγωκεντρική και αυταρχική απαίτηση για την διεκδίκηση της κάθε ηγεσίας, πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και οικογενειακής, αλλάζοντας με γεγονότα την αντίληψη της κάθε ηγετικής μορφής ότι πάνω από όλα, οι βάσεις που θα στηρίζουν την ύπαρξη της είναι μόνο η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολλών και όχι των λίγων.

Μπαίνοντας δε ο Δίας στο ζώδιο του Καρκίνου τον Ιούνιο του 2013,θα ευνοήσει την επιστροφή στις ρίζες μας, βοηθώντας τον εσωτερικό μας κόσμο να αναγνωρίσει τις βαθύτερες του ανάγκες. Ώστε να μπορέσει να αποκτήσει τα ψυχικά αποθέματα να παλέψουμε μέσα από βιωματικές εμπειρίες όχι με Θεούς και Δαίμονες αλλά με τον ίδιο τον εαυτό μας, τον Κατώτερο, ”θανατώνοντας” σαν αποτέλεσμα κάθε εξάρτηση από σάπια και παλιά συστήματα αλλά και συμπεριφορές που εμποδίζουν την πορεία προς τον Ανώτερο Εαυτό.

Τον Ιούλιο του 2014 ο Δίας θα διανύσει το ζώδιο του Λέοντα οδηγώντας τις ηγεσίες να επαναπροσδιορίσουν την ασφυκτική τους πολιτική απέναντι στις μάζες, αλλά και σε ατομικό επίπεδο την αυτογνωσία, ώστε με την είσοδο του Κρόνου στον Τοξότη το 2015 και τον Δία από την Παρθένο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς να διαλύει κάθε ψευδαίσθηση που παρασύρει σε προσδοκίες εξάρτησης, εργαζόμενοι πλέον πάνω σε κάτι άλλο που έχουμε καθυστερήσει πολύ. Τις ανώτερες αξίες όπως η ηθική, η τιμιότητα και η δικαιοσύνη.

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης