Η πρώτη Σεληνιακή έκλειψη της Άνοιξης

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Η πρώτη Σεληνιακή έκλειψη της Άνοιξης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Την / Το Τετ Απρ 24, 2013 2:51 pm

Μια περίοδο εκλείψεων εγκαινιάζει η σημερινή έκλειψη στο δίπολο Σκορπιού/Ταύρου,με την έντονη παρουσία του Κρόνου.Το δίπολο αυτό εκφράζει κοινά θέματα όπως οι αξίες,η ασφάλεια,η εμπιστοσύνη,ο έλεγχος και οι κοινοί πόροι,περιγράφοντας αν υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στην «συλλογή» και την «ανταλλαγή».

Οι Σεληνιακές εκλείψεις δεν είναι τίποτα άλλο από την στιγμή της κορύφωσης μιας περιόδου κρίσης όπου αυτήν την άνοιξη αποκαλύπτονται από τον Κοσμικό Ρυθμιστή με ποιον από τους δύο πόλους είμαστε ταυτισμένοι ,φωτογραφίζοντας με ακρίβεια τι είναι αυτό που επιβάλλεται να τελειώσει,τι χρειάζεται να θεραπευτεί,τι πρέπει να επανεκτιμηθεί.

Στις Ηλιακές εκλείψεις οι συνήθειες αυτές θα αμφισβητηθούν και θα επαναπροσδιοριστούν με επιτακτική την ανάγκη να «φυτευτεί» ο σπόρος για μια νέα πορεία.Μια πορεία που θα μας οδηγήσει σταδιακά σε ένα βαθύτερο επίπεδο συνειδητότητας,ώστε η πόλωση να μην εκφράζεται πλέον ακραία ,απαλλάσσοντας έτσι τον δρόμο μας προς το μέλλον από εμπόδια και σκοπέλους.

Ο Νότιος Δεσμός συνδέεται με τις συνήθειες του παρελθόντος και η παρουσία του σήμερα στο ζώδιο του Ταύρου δείχνει την αίσθηση του μέχρι τώρα εφησυχασμού που είχαμε για ζητήματα συναισθηματικής και οικονομικής ασφάλειας,θεωρώντας τα σαν δεδομένα.Μια συνήθεια όπου η παρουσία του Άρη και της Αφροδίτης την ενισχύουν.

Με την Αφροδίτη να φοβάται να μην αλλάξουν τα «δεδομένα»,και τον Άρη να διεκδικεί πεισματικά και με την βία τα κεκτημένα σαν ένα αναφαίρετο δικαίωμα,αγνοώντας και απαξιώνοντας και οι δύο την δύναμη του Ήλιου να έρθει σε επαφή με τις ανάγκες των άλλων και να μοιραστεί μαζί τους την ικανότητα του για δημιουργία.

Ο Κρόνος από απέναντι και σε ανάδρομη πορεία,απαιτεί να ακολουθήσουμε τις εντολές της Ψυχής φέρνοντας στην επιφάνεια ζητήματα που για αρκετό διάστημα φοβόμασταν να αντιμετωπίσουμε,πιέζοντας μας να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματα μας,ώστε να επαναπροσδιορίσουμε αυτά τα ζητήματα που μέχρι τώρα στηρίζαμε ή μας στήριζαν.

Το όχημα όμως της Ψυχής, η Σελήνη,αισθάνεται πως αυτή η γνωριμία και η συνάντηση της με το άγνωστο ή με τα εμπόδια μπορεί να είναι τρομακτική ή ακόμα και επικίνδυνη,υιοθετώντας μια επιφυλακτική στάση. Μια αμυντική στην ουσία στάση, μεταφέροντας στον Ήλιο πεσιμιστικά μηνύματα πως η ασφάλεια που ζητά, είτε μέσα από ατυχίες λόγω συγκυριών θα τον δυσκολέψουν ,είτε είναι ο ίδιος αδύναμος και πολύ «μικρός» να αντιδράσει απέναντι σε αυτούς που έχουν συγκεντρώσει τον πλούτο και την εξουσία.

Η Αλήθεια όμως βρίσκεται κρυμμένη βαθιά στην Ψυχή μας και Αυτήν προσπαθεί ο Κρόνος να αναγνωρίσουμε »ταράζοντας» τα στάσιμα και ελώδη νερά του Σκορπιού ,μετατρέποντας τα με την διορατικότητα του Ουρανού από το ζώδιο του Κριού, σε ένα απέραντο πλήθος νέων ιδεών αλλά και δυναμικών αποφάσεων πάνω σε διαφορετικές μέχρι τώρα σε αξίες.

Αξίες που περιγράφει με σαφήνεια ο άξονας 11/5 του χάρτη της έκλειψης,και το δίπολο Σκορπιού/Ταύρου.Πως η εμπιστοσύνη και η απλότητα είναι τελικά μια κρυφή δύναμη στο όραμα της συλλογικότητας..
Μια δύναμη που ο Δίας χωρίς πτολεμαικές όψεις από το ζώδιο των Διδύμων στον 7ο οίκο του χάρτη της έκλειψης,λειτουργεί ανέκφραστος και αμέτοχος σαν απλός παρατηρητής,για να ανταμείψει αργότερα το «ευ αγωνίζεσθαι».

Κριός

Δεν είναι η πρώτη μα ούτε και η τελευταία φορά που καλείστε να σβήσετε φωτιές,και η αποφασιστικότητα σας ενισχυμένη με τον κυβερνήτη σας από το ζώδιο του Ταύρου θα σας βάλει στον πειρασμό να σβήσετε την φωτιά με πλάγια μέσα.Αλλά σίγουρα η ‘εμφυτη σας ειλικρίνεια θα κάνει την διαφορά,εμπνέοντας και αυτούς που βρίσκονται δίπλα σας να κάνουν το ίδιο.

Ταύρος

Ισχυρή για εσάς ειδικά του πρώτου δεκαημέρου η έκλειψη αυτή,αλλά και η «πόρτα» που ανοίγεται διάπλατα φανερώνει ποιος τελικά είναι αυτός ή αυτή που σας δημιουργεί συναισθήματα στέρησης και απαξίωσης με κίνητρο να σας ελέγχει.Μπορείτε όμως να επαναπροσδιορίσετε τις σχέσεις σας καθαρίζοντας « τον κήπο» από τα ζιζάνια χωρίς να χρειαστεί να λερώσετε ή να πληγώσετε τα χέρια σας.

Δίδυμοι

Πραγματικά είναι απίστευτο πως μπορεί να χαθεί το μέτρο και κάποια πράγματα να αλλάξουνε εικόνα από την μια στιγμή στην άλλη.Μήπως όμως αυτό γίνει τελικά η αφορμή να εκφράσετε ελεύθερα κάποια σχέδια που δεν είχατε ποτέ μοιραστεί με κανέναν? Τίποτα δεν είναι τυχαίο και με τον Δία στο ζώδιο σας να ανταποδίδει την δύναμη της θετικής σκέψης τα όνειρα αυτά μέσα από την έρευνα και την οργάνωση μακροπρόθεσμα μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά.

Καρκίνος

Με τον κυβερνήτη σας εμπλεκόμενο με τον Κρόνο,τα συναισθήματα σας αποκαλύπτουν πόσο σημαντική είναι για εσάς η επιβεβαίωση πως είστε ικανοί να προστατεύετε υλικά και συναισθηματικά τα αγαπημένα σας πρόσωπα.Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται ,γιατί πάντα υπάρχει δίπλα σας ένας φύλακας άγγελος που αναγνωρίζει όχι μόνο τα συναισθηματικά σας τα δεσμά αλλά και τα υλικά
.
Λέων

Σπίτι και οικογένεια προσθέτουν ενοχές για την αποφασιστική σας διεκδίκηση της πολυπόθητης σας ανεξαρτησίας,συναισθηματικής και υλικής.Αλλά εσείς με τον κυβερνήτη σας να έχει πεισματικά κατασταλάξει για το δικαίωμα σας αυτό,επικεντρώνεστε με σιγουριά σε κάθε μελλοντικό σας βήμα που θα υλοποιήσει το όνειρο σας αυτό.

Παρθένος

Με τον κυβερνήτη σας να βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού,τα γεγονότα τρέχουν πριν από εσάς αλλάζοντας σας τα δεδομένα για το ποιος τελικά βρίσκεται δίπλα σας από συμφέρον ή από ανιδιοτέλεια.Η επιφυλακτικότητα σας μαζί με την αγάπη σας για «γνώση» ακολουθούν μια σταθερή και υπομονετική στρατηγική ώστε κάθε σκοτεινή πτυχή να φωτιστεί αποφεύγοντας συγχρόνως άσκοπες και ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Ζυγός

Οικονομικά τα Θέματα για εσάς,τονίζοντας πως η διαδικασία της προετοιμασίας είναι αναγκαία σε παρόμοιες περιπτώσεις.Βοήθεια υπάρχει από οικογένεια και συνεργάτες,αλλά κατά πόσο αυτή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες είναι ένα πραγματικά φλέγον ζήτημα.

Σκορπιός

Στο δικό σας ζώδιο η σημερινή η έκλειψη ,ικετεύοντας σας να επαναξετάσετε παλιά και ξεχασμένα συναισθήματα που σας αναγκάζουν υποσυνείδητα να συμπεριφέρεστε παρορμητικά φοβούμενοι την απόρριψη .Ο τρόπος αυτός σας προσθέτει όχι μόνο άγχος αλλά και ευθύνες που σας βαραίνουν.Η αυτογνωσία που προσπαθεί ο Κρόνος να σας διδάξει βρισκόμενος στο ζώδιο σας, σας επιτρέπει να πείτε και ένα όχι σε ζητήματα που πιθανόν είτε να σας κουράσουν,είτε να μην γνωρίζετε καλά.Μην φοβηθείτε τις συγκρούσεις και μην χάσετε την ψυχραιμία σας κρατώντας ακέραια την προσωπικότητα σας.

Τοξότης

Σύντροφος ή και συνεργάτες ανέκφραστοι και χωρίς να ανοίγουν τα χαρτιά τους προσπαθούν έμμεσα να σας φορτώσουν μέχρι και ενοχές πως δεν τους καταλαβαίνετε.Η αλήθεια όμως είναι πως δεν είναι ικανοί να σας μειώσουν την αξία σας όσο και να το προσπαθούν.Κρατήστε και εσείς κλειστά τα χαρτιά σας αφήνοντας την κίνηση ματ για αργότερα.

Αιγόκερως

Στον 11ο σας ηλιακό οίκο η πρώτη έκλειψη της άνοιξης και το σύνθημα για εσάς είναι η αλλαγή με όποιο κόστος και να υπάρχει.Και πράγματι μπορεί το κόστος είναι βαρύ και ασήκωτο,αλλά μέχρι τώρα στο πεδίο μάχης για την επιβίωση συνήθως βγαίνετε νικητής.Προετοιμάστε το έδαφος μέσα στα πλαίσια μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας όπως εσείς γνωρίζετε και μην αποδέχεστε το προφανές όσο τέλειο και να φαίνεται.

Υδροχόος

Το μεγάλο σας παράπονο είναι πως άτομα ¨"σημαντικά" δεν αναγνωρίζουν την αξία σας ώστε η ομπρέλα που κρατάνε να σας προστατεύει από κάθε κακοήθεια και ζήλεια.Είστε όμως σίγουροι πως τους χρειάζεστε? Μάλλον ο Δίας από το 5ο σας οίκο αφήνει να καταλάβετε μόνοι σας πως δεν τους έχετε ανάγκη.

Ιχθείς

Ευαισθησία και ενσυναίσθηση.Δύο λέξεις που πραγματικά σας χαρακτηρίζουν και γίνεστε δέκτες όλου αυτού του απαισιόδοξου κλίματος που επικρατεί.Και με την φυσική σας ικανότητα να στηρίζετε τους άλλους,μπορείτε να γίνετε ένα απάνεμο λιμάνι για όποιον χρειάζεται λίγη ηρεμία ή συμπάθεια.Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης