Η δεύτερη έκλειψη της άνοιξης

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Η δεύτερη έκλειψη της άνοιξης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Την / Το Δευ Μαϊος 06, 2013 6:06 am

Οι Ηλιακές εκλείψεις είναι ενδεικτικές για νέα ξεκινήματα και συχνά στηρίζουν ή συμπίπτουν με κάτι που τελειώνει ή με κάτι που χρειάζεται ανανέωση ακόμα και διόρθωση.

Η δεύτερη έκλειψη της άνοιξης είναι ηλιακή και πραγματοποιείται στην 19η μοίρα του Ταύρου κάτω από την πίεση του τετραγώνου Πλούτωνα/Ουρανού.Το τετράγωνο που απαιτεί ριζοσπαστικές αλλαγές στην παγκόσμια κοινωνική και οικονομική δομή,και σχηματίζεται για τρίτη φορά από το 2012 μέσα στον μήνα αυτόν,φέρνοντας στην επιφάνεια για ακόμα μια φορά ότι έχει έντεχνα «θαφτεί» από τις οικονομικές,πολιτικές και θρησκευτικές εξουσίες.

Η εικόνα του χάρτη της έκλειψης αυτής πάνω στον Νότιο Δεσμό.στο ζώδιο του Ταύρου,κάνει φανερή την ανάγκη για αναπροσαρμογή και αναδιοργάνωση οικονομικών κυρίως ζητημάτων,όχι μόνο σε συλλογικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό,τονίζοντας πως οι καταλήξεις σε κάποιες καταστάσεις της ζωής μας δεν είναι απαραίτητα αρνητικές,μπορεί να είναι αντίθετα επιβεβλημένες για να να ανοίξουν δρόμους και προοπτικές που πιθανόν να μην είχαμε ποτέ φανταστεί.

Και επειδή πάντα στο Σύμπαν επικρατεί μια ισορροπία,η ισορροπία αυτή έχει ήδη ενεργοποιηθεί με το εξάγωνο του Πλούτωνα προς τον Χείρωνα,όπου ο σθεναρός μας μηχανισμός άμυνας απέναντι σε αυτές τις αλλαγές,έχει «σπάσει» τον κώδικα ασφαλείας του προγράμματος που φέρει το όνομα «αξίες» ,κάνοντας την πρώτη ρωγμή στον φαύλο κύκλο των επιθυμιών και των φόβων που είμαστε εγκλωβισμένοι.ίσως με την μορφή κάποιου συνάνθρωπου μας που είναι περισσότερο αδικημένος ή ταλαιπωρημένος από εμάς.

Παρών επιτέλους και ο Δίας στην έκλειψη αυτή με ένα μισό εξάγωνο προς τον Ήλιο,που μέσα από ευκαιρίες και οφέλη, τονίζει πως για να γίνει πραγματικότητα αυτό το καινούργιο σύστημα αξιών,όπου η ποσότητα δεν θα λειτουργεί εις βάρος της ποιότητας.πρέπει να δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή σε κάθε «εργαλείο» που είμαστε ήδη εφοδιασμένοι.

Πάντα όμως κάθε αρχή και δύσκολη,με τον δείκτη της αμηχανίας που επικρατεί να βρίσκεται στον 3ο οίκο του χάρτη της έκλειψης.Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα των κινήσεων μας ρωτά η Αφροδίτη στην 0η των Διδύμων.
Τι επιλογές υπάρχουν για να ενισχύσω την ασφάλεια μου την οικονομική αλλά και την συναισθηματική?
Τι μπορώ να αφήσω πίσω μου για να γίνει η ζωή μου πιο απλή και άνετη?
Έχω άραγε την ικανότητα να βάλω νέες βάσεις πάνω σε καινούργια ρεαλιστικά και στέρεα σχέδια?
Ερωτήσεις που το τετράγωνο του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη σε αυτήν την σημαντική στροφή της ζωής μας,μπορεί να μας παρασύρει να τις απαντήσουμε θυσιάζοντας τον εαυτό μας στον βωμό της συνήθειας.


Αν η έκλειψη τονίζει τον άξονα 1/7 του χάρτη σας,ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο δίπολο Ταύρου/Σκορπιού,ανήκετε στους πρωταγωνιστές της έκλειψης,όπου τον κυρίως ρόλο έχουν αυτοί που ανήκουν στον δεύτερο δεκαήμερο.Όλα λοιπόν τα φώτα των προβολέων στραμμένα πάνω σας.

Αν η έκλειψη επηρεάζει τον 1ο σας οίκο,ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου,είστε ο κύριος αποδέκτης όλης αυτής της πλανητικής συγκυρίας συνειδητοποιώντας πως η ανοχή,ο εφησυχασμός και η συνήθεια έχουν φέρει ένα τέλμα στην οικογενειακή αλλά και στην οικονομική σας κατάσταση.Μήπως έχει έρθει ο καιρός που η παρουσία σας στην αρένα της ζωής πρέπει να δώσει τα πρώτα δείγματα για το πόσο δυναμικός και ανθεκτικός τελικά είστε? Προσοχή όμως σε βιασύνες και πείσματα γιατί ο κίνδυνος να μπείτε σε διαφορετικό υαλοπωλείο από αυτό που επιβάλλεται..... είναι πιθανός!

Αν η έκλειψη επηρεάζει τον 7ο σας οίκο,ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού οι διαπροσωπικές σας σχέσεις έχουν τον πρώτο λόγο.
Ερωτικές,επαγγελματικές,κοινωνικές.Το κλειδί για αυτές είναι η αμοιβαιότητα,δηλαδή πως τελικά ......«ότι φεύγει επιστρέφει».Και με τον Κρόνο να σας δοκιμάζει με γρίφους αν τελικά η συμπεριφορά των άλλων είναι πράγματι η αληθινή ή απλά θερίζετε ότι έχετε μέχρι τώρα σπείρει,σας δίνετε η ευκαιρία να «καθαρίσετε» τα φραγμένα κανάλια της καρδιάς σας και να ζήσετε επιτέλους την πραγματικότητα μιας υγιούς σχέσης.Προσοχή μόνο στην συνήθεια να χάνετε την αυτοκυριαρχία σας με ζήλιες,πάθη και εμμονές.


Αν η έκλειψη τονίζει τον άξονα 2/8 του χάρτη σας ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο δίπολο Κριού/Ζυγού η διαπίστωση πως είστε πολύ πιο εσωτερικά δυνατοί από ότι νομίζετε σας φέρνει προ εκπλήξεων.


Αν η έκλειψη τονίζει τον 2ο σας οίκο,ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού,με τον κυβερνήτη σας να συμμετέχει ενεργά στην έκλειψη,ένα είναι το ζητούμενο.Τι μπορείτε να κάνετε για την οικονομική και συναισθηματική σας ασφάλεια,όχι μόνο την ατομική αλλά και την οικογενειακή.Πολλά,θα μπορούσα να πω με τον Ουρανό στον ζώδιο σας,γιατί ούτε η τόλμη σας λείπει αλλά ούτε και η δύναμη για να εφαρμόσετε τις απαραίτητες αλλαγές.Το θέμα είναι να μην σας παρασύρουν για άλλη μια φορά οι φοβίες των άλλων που αφορούν αυτές τις αλλαγές,είτε στα θέματα της εργασίας είτε ακόμα και της κατοικίας.Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας,μπορεί να πετύχετε πολύ περισσότερα από ότι εσείς πιστεύετε.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 8ο σας οίκο,ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού,αυτός ο έρωτας που υπάρχει στην ζωή σας,φαντάζει ιδανικός.Και με τις σκέψεις για δέσμευση να τριγυρίζουν το μυαλό αφήνεστε σε αυτήν την άνευ όρων αγάπη.Η «επένδυση» όμως αυτή είναι πολύ πιο περίπλοκη από όσο είχατε φανταστεί αφήνοντας μια γεύση τελικά πικρή.Αφήστε πίσω την συνήθεια να πιστεύετε πως σε μία σχέση ο ένας εκ των δύο πρέπει να έχει το πάνω χέρι και αδειάστε τις αποσκευές αυτές από αυτό το συναισθηματικό φορτίο του καταπιεσμένου.Σε μια υγιή σχέση οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα μοιράζονται εξίσου.


Αν η έκλειψη επηρεάζει τον άξονα 3/9 του χάρτη σας,ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο δίπολο Ιχθύ/Παρθένου καλείστε να κρατήσετε την αξιοπρέπεια,την σύνεση και την στωικότητα αφαιρώντας παρασκήνιο και εκδικητικότητα.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 3ο σας οίκο ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων το μόνο που μπορώ να ευχηθώ σε εσάς είναι να αυξηθούν οι 24 ώρες που αντιστοιχούν σε ένα ημερονύχτιο.Και ποιος δεν σας χρειάζεται,σύντροφος,παιδιά,φίλοι? Και μαζί με την δουλειά σας που απαιτεί ώρες για να διεκπεραιωθεί,το μόνο που σας λείπει είναι τα σχόλια τα κακεντρεχή.Δεν πτοείστε όμως,τα βέλη αυτά δεν σας αγγίζουν πια γιατί η εσωτερική σας μεταμόρφωση καθρεφτίζεται στα μάτια και το πρόσωπο.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 9ο σας οίκο,ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου η βοήθεια η πρακτική,η οργανωμένη και αποτελεσματική που προσφέρετε σε κάθε αδικημένο της ζωής είναι θέμα πεποιθήσεως και μια στάση ζωής.Έλα μου όμως που λίγο η ζήλια και λίγο ο φόβος της εγκατάλειψης από τον σύντροφο ή ακόμα και έναν συνεργάτη αμφισβητούν αυτές σας τις προθέσεις και εγείρουν υποχθόνια θέματα τάξης και ηθικής. Η αντίδραση σας προς το παρόν χαλαρή και συμβιβαστική,με την εμπιστοσύνη σε αυτό το δούναι και λαβείν ........σε αναμονή!


Αν η έκλειψη επηρεάζει τον άξονα 4/10 του χάρτη σας,ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο δίπολο Λέοντα/Υδροχόου αρκετά προκλητική για εσάς η πλανητική αυτή η συγκυρία,πιέζοντας σας να αφήσετε πίσω την συνήθεια της απάθειας και της αδράνειας.


Αν η έκλειψη τονίζει τον 4ο σας οίκο,ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου,με τον κυβερνήτη σας στο ζώδιο του Κριού,οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας πράγματι σας έχουνε κουράσει με την προσωπική σας την ζωή να είναι πλέον υψίστης σημασίας.Με τον Κρόνο όμως στον Σκορπιό η ολοκλήρωση για αυτήν την ψυχική σας ηρεμία έρχεται αντιμέτωπη με συνήθειες παλιές οικογενειακές. Ένα καινούργιο ξεκίνημα ζητά η έκλειψη αυτή.Ζητά να αποστασιοποιηθείτε συναισθηματικά από κάθε τι που σας ξυπνά μνήμες δυσάρεστες και βαρετές χωρίς το βαρύ φορτίο των ενοχών,και με τον Δία στον 5ο σας οίκο να είστε σίγουροι πως όλοι οι δρόμοι προς την ελευθερία είναι ανοικτοί.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 10ο σας οίκο,ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στον ζώδιο του Λέοντα όλα τελικά έχουν ένα αντίτιμο και αυτό προσπαθεί ο Κρόνος να σας διδάξει.Τα αγαθά μόνο «κόποις κτώνται» και όταν τελικά αποκτηθούν μοιράζουνε απλόχερα συναισθηματική ασφάλεια και ηρεμία.Μη χάσετε την ψυχραιμία σας υιοθετώντας δεσποτικές συμπεριφορές όταν σας αρνηθούν στήριξη .Ήρθε ο καιρός να «χτίσετε» την μελλοντική σας επιτυχία δυναμικά με υπομονή και πειθαρχία,χωρίς να χρειάζετε να χάσετε αυτό το φωτεινό σας το χαμόγελο.


Αν η έκλειψη επηρεάζει τον άξονα 5/11 του χάρτη σας,ή αν ο Ήλιος σας ανήκει στο δίπολο Αιγόκερω/Καρκίνου το μόνο που χρειάζεται στο να «ανήκειν» κάπου,είτε οικογένεια είτε εργασία είναι ο σεβασμός όχι μόνο προς τους άλλους αλλά και στον εαυτό μας.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 5ο οίκο του χάρτη σας ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω με τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας να χαρίζει στην τετράγωνη σας την λογική και μια έντονη διαίσθηση,μια είναι η απόφαση.Τέρμα οι καθυστερήσεις που αφορούν είτε έναν παλιό σας έρωτα είτε ένα παλιό σας όραμα,έχει έρθει ο καιρός να « σχεδιάσετε» σταθερά το μέλλον,αλλά...... « ότι λάμπει τελικά δεν είναι χρυσός».Αφήστε πίσω την συνήθεια να θυμάστε το παρελθόν και να τρώγεστε για το μέλλον,εστιαστείτε απλά στο πως θα σχεδιάσετε τον παρόν.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 11ο οίκο του χάρτη σας,ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου μπορεί να δεχτήκατε αρκετές «καινοτομίες» είτε από τον νόμιμο σύντροφο είτε από τον παράνομο,με αντάλλαγμα την συναισθηματική σας ελευθερία.Αυτή όμως η καινούρια που ζητά,άσε που παραβιάζει κάθε άγραφο σας νόμο,χαλάει και όλα σας τα σχέδια να απολαμβάνετε και τις πέντε τις αισθήσεις ανενόχλητα. Η συνήθεια να έχετε και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο τελικά ταράζει το νευρικό σας σύστημα!


Αν η έκλειψη επηρεάζει τον άξονα 12/6 του χάρτη σας ή αν ο Ήλιος σας βρίσκετε στο δίπολο Τοξότη/Διδύμων,το πως αντιλαμβάνονται οι άλλοι την δική σας την πραγματικότητα και τι πιστεύουν για εσάς,είναι δικό τους θέμα και όχι δικό σας,ούτε ανεπαρκής είστε αλλά ούτε και ανήθικος.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 6ο οίκο του χάρτη σας ή αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη,ο τομέας των σχέσεων με συναδέλφους που στερούνται σοβαρότητας σας έχουνε κουράσει όχι μόνο ψυχικά αλλά και σωματικά,γιατί η συνήθεια σας να μην είστε έμπρακτα σαφής κάποιες φορές απέναντι σε κακοήθειες,το μόνο που σας δίνει είναι σχέσεις ανούσιες και ζημιογόνες. Μήπως τελικά έχει έρθει ο καιρός που ο κάθε κατεργάρης πρέπει να πάει στον δικό του πάγκο?

Αν η έκλειψη τονίζει τον 12ο σας οίκο ή αν ο Ήλιος ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων η συνήθεια σας να ανησυχείτε,να αγχώνεστε και να αισθάνεστε ενοχές για ότι πάει στραβά και ανάποδα είναι ένα χόμπυ ψυχοφθόρο και επικίνδυνο.Δεν είστε ο σωτήρας κανενός αλλά ούτε και ο υπεύθυνος για τις πράξεις όλων των άλλων.Και μπορεί η είσοδος της Αφροδίτης στο δικό σας ζώδιο να σας πικραίνει πως κάποιοι μάλλον σας αδίκησαν,ο Δίας από την άλλη σας παρέχει την γνώση πως το κυνήγι της ιδανικής εικόνας που επιμένετε να ακολουθείτε είναι απλά για τον καθένα θέμα εσωτερικής οπτικής.


Καλή Έκλειψη σε όλους και εύχομαι να καταφέρουμε η καινούργια μας πραγματικότητα να είναι απαλλαγμένη από αισθήματα ανασφάλειας ,ανεπάρκειας και αδυναμίας,εκτιμώντας τις καταστάσεις της ζωής μας που χρειάζονται αλλαγή όπως πραγματικά είναι,και όχι όπως θα θέλαμε να είναι.


Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης