Η τρίτη και τελευταία έκλειψη της άνοιξης

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Η τρίτη και τελευταία έκλειψη της άνοιξης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Την / Το Τετ Μαϊος 22, 2013 7:45 am


Η έκλειψη της Παρασκευής είναι Σεληνιακή και πραγματοποιείται στον άξονα Τοξότη/Διδύμων.
Μας «μιλά» για το πως μεταφράσαμε τις εμπειρίες που βιώσαμε στις δύο προηγούμενες έκλειψεις της φετινής άνοιξης και ποιες άλλες βελτιώσεις μπορούμε να κάνουμε.

Το ζώδιο του Τοξότη συμβολίζει τον Φυσικό Νόμο και το ζώδιο των Διδύμων το,πως ο Άνθρωπος ερμηνεύει τον Νόμο Αυτόν.Τον ερμηνεύει με βάση την ισορροπία ανάμεσα στις αντίθετες δυνάμεις ή ταυτίζεται μόνο με την μία,απωθώντας την άλλη? Το κάθε τι στην Φύση αποτελείται από δύο ισορροπημένες δυνάμεις όπως η μέρα με την νύχτα, η εισπνοή με την εκπνοή.
Δυνάμεις που συνυπάρχουν ταυτόχρονα χωρίς ποτέ να ακυρώνει η μία την άλλη και που μετασχηματίζονται από την μία μορφή στην άλλη ώστε να υπάρχει ισορροπία.
Για την ανθρώπινη εμπειρία και γνώση ισχύει Αυτός ο ίδιος Φυσικός Νόμος.

Η ψευδαίσθηση που δίνει ο Ποσειδώνας στον 10ο οίκο του χάρτη της έκλειψης "μιλά" για μια ακόμη φορά για την επιλογή μας να ταυτιζόμαστε με την μία δύναμη,τον απύθμενο εσωτερικό μας κόσμο,αρνούμενοι την άλλη εξισσοροπιστική δύναμη,τον μετασχηματισμό αυτού του συναισθηματικού δηλαδή κόσμου,σε φάρο σωτηρίας ώστε να θεραπευτεί ο πόνος άλλων λιγότερων ευνοημένων από την κοινωνική δομή.

Πραγματοποιείται στην 4η μοίρα του Τοξότη και είναι ο απόηχος της τελευταίας Ηλιακής έκλειψης.
Κάτω από την επιρροή του 3ου τετραγώνου του Ουρανού με τον Πλούτωνα,η Σεληνιακή αυτή έκλειψη με το Ταυ της Τετράγωνο προς τον Ποσειδώνα φιλτράρει τις γνώσεις που αποκομίσαμε 15 μέρες πριν,φέρνοντας στο Φως μια αλλαγή της συνείδησης.
Πως ο κόσμος μας πράγματι αλλάζει με έναν ιδιαίτερο και ραγδαίο τρόπο, οικονομικά,κοινωνικά και κλιματολογικά,τονίζοντας για το πόσο κενή μπορεί να γίνει η ζωή μας όταν παραμένουμε πεισματικά στην στενή αντίληψη και πριμοδότηση των ατομικών μας συμφερόντων .

Δίνει ένα ακόμη δείγμα της αντίστασης απέναντι σε αυτές τις αλλαγές, με έντονες παρασκηνιακές ενέργειες ,που σκοπό έχουν την παραπληροφόρηση προς όφελος των «μεγάλων» συμφερόντων.
Συμφέροντα όπου η λιτότητα και η καταπίεση από τις οικονομικές εξουσίες επιδεινώνει την ανισότητα των τάξεων δημιουργώντας κοινωνικές και οικονομικές μειονότητες,που ζητάνε το δικαίωμα να έχουν και αυτές « μια θέση στον Ήλιο» .

Σε ατομικό επίπεδο αποτελεί την κορύφωση θεμάτων που προέκυψαν με τις εκλείψεις στον άξονα αυτόν από τον Νοέμβριο του 2010,κινητοποιώντας ιδέες και προοπτικές που θα βοηθήσουν να προχωρήσουμε πέραν του άμεσου και στενού μας μικρόκοσμου.
Η απελευθέρωση πληροφοριών για το κλίμα που επικρατεί σε επαγγελματικές συνεργασίες και αισθηματικές σχέσεις και οι αποκαλύψεις μετά τα πρώτα ερωτήματα για το τι είναι απτό και τι εφικτό σε αυτές,έχουνε δώσει και τις πρώτες απαντήσεις από την Αφροδίτη και τον Ερμή με τα τετράγωνα τους προς τον Ποσειδώνα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Με τις παρανοήσεις και τις παρεξηγήσεις να φέρνουν την υπονόμευση αυτών των σχέσεων, επιβάλλονται δύο πράγματα.Την εκ βάθους αξιολόγηση της ποιότητας των σχέσεων αυτών με αναπροσαρμογές για εκεί όπου υπάρχει η απληστία για εξουσία,αλλά και ένα πρώτο βήμα να ληφθούν ψύχραιμες αποφάσεις για το τι είναι ανέφικτο και τι φανταστικό.

Και επειδή πάντα το Σύμπαν λειτουργεί με θεμέλιο τον Φυσικό Νόμο η ισορροπία επανέρχεται με τις ευνοικές όψεις του Πλούτωνα και του Χείρωνα με τους Δεσμούς της Σελήνης,που μέσα τις επόμενες εβδομάδες αναλαμβάνουν τον ρόλο των φίλτρων,ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια «εσωτερική στροφή» και να απελευθερωθούμε από τις πλάνες της εξάρτησης κάθε σχέσης που νοσεί, έχοντας εμπιστοσύνη στην προσωπική μας δύναμη.

Επηρεάζει άμεσα τα άτομα που ανήκουν στον Μεταβλητό Σταυρό του πρώτου δεκαημέρου ,αναθέτοντας τους τον πρωταρχικό ρόλο να διατηρήσουν με σύνεση και θετική σκέψη το ισοζύγιο του «δούναι και λαβείν» στην καινούργια αυτή πραγματικότητα των αλλαγών.


Αν η έκλειψη επηρεάζει τον άξονα 1/7 του χάρτη σας ή αν το ηλιακό ζώδιο ανήκει στο δίπολο τοξότη/διδύμων είστε οι πρωταγωνιστές της έκλειψης αυτής, δίνοντας τα πρώτα δείγματα μίμησης σύνεσης και ψυχραιμίας σε όλους.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 1ο σας οίκο,ή αν ο Ήλιος σας ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη,

σε μια ταινία θρίλερ οι ψίθυροι τρομάζουν και άμα τύχει και φυσά και δυνατός αέρας γίνονται μέχρι και ανατριχιαστικοί.Να είναι άραγε το τελευταίο σας γραμμάτιο αυτό σε μια σχέση χωρίς νόημα και ουσία , ή η επιμονή να ανταποδόσετε τα ίσα βάζει σε κίνδυνο την ηρεμία σας ? Προτείνω να γυρίσετε σελίδα γιατί το καινούργιο πρόσωπο που μπαίνει τώρα στην ζωή σας μπορεί για αρχή να μην υπόσχεται πολλά,μπορεί όμως να σας χαρίσει αργότερα ...........τον ουρανό με τ άστρα!

Αν η έκλειψη τονίζει τον 7ο σας οίκο,ή αν το ηλιακό σας ζώδιο ανήκει στο ζώδιο των διδύμων,

προτάσεις,προσκλήσεις,μετακινήσεις με ταξίδια κοντινά και μακρινά σας γεμίζουνε χαρά γιατί δεν είναι μόνο σαν διακοπές είναι και μια αναγνώριση για αυτό που αγωνίζεστε με νύχια και με δόντια.Έλα μου όμως που «κάποιοι» δεν το βλέπουν με καλό μάτι? Μην αρχίσετε το κοσκίνισμα με τα πως τα που και τα γιατί όπως γνωρίζετε "το μάτι» πάντα γυρίζει πίσω σε αυτόν που το ξεκινά.Θα το διαπίστωσετε πολύ σύντομα,γιατί στην σκάλα που ανεβαίνουν για να σας «τσιγκλίσουν» ......πέφτουν και γκρεμο-τσακίζονται!

Αν η έκλειψη επηρεάζει τον άξονα 2/8 του χάρτη σας, ή αν το ηλιακό σας ζώδιο ανήκει στο δίπολο σκορπιού/ταύρου με κορυφαίους δάσκαλους,τον Πλούτωνα και τον Κρόνο,μαθαίνετε να βρίσκετε την χαρά στα μικρά και τα απλά της ζωής αποδεχόμενοι ποιοί είστε και ποιοί δεν είστε,τι έχετε και τι δεν έχετε.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 2ο σας οίκο ή αν ο Ήλιος σας ανήκει στο ζώδιο του σκορπιού,

η χρονιά που διανύετε πράγματι είναι μια χρονιά βαθιών εσωτερικών αλλαγών και υλοποιήσεων τόσο για τον εαυτό σας όσο και για το περιβάλλον σας.Πολλά πράγματα που θεωρούσατε δεδομένα κρίθηκαν ανεπαρκή με διλήματα για άλλα τόσα αν τελικά είναι επαρκή.Ο ποσειδώνας από τον 5ο σας οίκο έχει μια τάση να την πω ,να εξιδανικεύει πως η δημιουργικότητα σας είναι απεριόριστη και πως δεν έχετε ανάγκη κανέναν.Είναι όμως αυτή η αλήθεια? Αν κρίνετε τα πάντα ανεπαρκή,φίλοι μου σκορπιοί,το μόνο που θα πετύχετε είναι να βαδίζετε μόνοι στην ζωή!

Αν η έκλειψη τονίζει τον 8ο σας οίκο ή αν ο Ήλιος σας ανήκει στο ζώδιο του ταύρου,

ο Δίας και η Αφροδίτη στον 2ο σας οίκο έχουνε ανοίξει το παράθυρο όπου κάθε σας επιθυμία μπορεί να ικανοποιηθεί και να γίνει μια πραγματικότητα.Η πρώτη όμως συνταγή για την επιτυχία υπομονετικά και πεισματικά μου ταυράκια είναι να «αποφεύγεις τις αναπολήσεις από το παρελθόν» γιατί δημιουργούν αρνητικές σκέψεις που χαλάνε την διάθεση.Αφήστε να αποδοθούν τα «του Καίσαρος τω Καίσαρι» από την εξέλιξη των γεγονότων. Δεν λέω να διαγράψετε το παρελθόν,γιατί όποιος το διαγράφει κάνει τα ίδια και τα ίδια λάθη,απλά μην συγκρίνετε δύο διαφορετικά πράγματα.Θα χάσετε την χαρά από τα μικρά ή τα μεγάλα δώρα του Δία και της Αφροδίτης.

Αν η έκλειψη επηρεάζει τον άξονα 3/9 του χάρτη σας άν ο Ήλιος σας ανήκει στο δίπολο ζυγού/κριού,αγκαλιάστε μαζί «τα παλιά με τα καινούργια» και δώστε τους την αξία που αναλογεί στο καθένα.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 3ο οίκο του χάρτη σας ή αν ο Ήλιος σας ανήκει στο ζώδιο του ζυγού,

ο άνεμος της αλλαγής που βοηθά το μυαλό να επεκταθεί,οφείλεται αποκλειστικά στην αλλαγή της οπτικής της γωνίας για το πως θα πετύχετε κάθε σας στόχο στις σχέσεις σας είτε αισθηματικές είναι είτε επαγγελματικές.Αισθάνεστε όχι μόνο σημαντικοί αλλά και σίγουροι γα την δύναμη σας να παλέψετε με κάθε «θηρίο ανήμερο».Ένας μόνο «δαίμονας» απέμεινε που σας αναγκάζει να σκέφτεστε απόλυτα, διπλωματικούς τρόπους για το πως θα ακουμπήσετε αυτήν την αίσθηση του τέλειου μέσα σε αυτές.Μια φωνή όμως μέσα σας ψιθυρίζει πως αν αλλάξετε και σε αυτό οπτική γωνία με την ειλικρίνεια να είναι σε εμφανές σημείο,η «σύνδεση» θα είναι εφικτή.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 9ο σας ή αν ο Ήλιος σας ανήκει στο ζώδιο του κριού,

μετακινήσεις,συζητήσεις,προτάσεις και προσκλήσεις γεμίζουν την καθημερινότητα σας με μια καλή και ευχάριστη διάθεση.Η εντύπωση που δίνετε σε όλους,είτε σε γνωστούς είτε σε άγνωστους είναι αυθεντική,πρωτότυπη και τολμηρή με τις ιδέες σας για ριζοσπαστικές αλλαγές απέναντι στις παγιωμένες και εδραιωμένες σάπιες καταστάσεις.Έλα μου όμως, που κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν και να «πιάσουν» το νόημα της εποχής.Μην συγχύζεστε, βιαστικά και ανυπόμονα μου κριαράκια,τα «καλά» έρχονται σε αυτούς που περιμένουν και στους βιαστικούς όσα «περισσέψουν»!

Αν η έκλειψη επηρεάζει τον άξονα 4/10 του χάρτη σας,ή αν το ηλιακό σας ζώδιο ανήκει στο δίπολο παρθένου/ιχθύ οι προκλήσεις που αντιμετωπίζετε κλείνουνε κύκλους που έχουν γεννηθεί,έχουν ωριμάσει και φυτεύουνε σπόρους για καινούργιους.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 4ο σας οίκο ή αν ο Ήλιος ανήκει στο ζώδιο της παρθένου,

το κρυφό και φλογερό σας ταμπεραμέντο είναι τεκμηριωμένο,σαφές και εξειδικευμένο και αυτό σας βοηθά με την έκλειψη αυτή να δώσετε μια δροσερή και ευχάριστη πνοή στην επαγγελματική και την κοινωνική σας την ζωή .Ο σύντροφος όμως ή ένας συνεργάτης σας δημιουργούν μια αμηχανία προσωρινή γιατί εντελώς «τυχαία» σας πετάνε την μομφή του ακαλλιέργητου ή φαύλου.Σταθείτε στο ύψος ταπεινά μου παρθενάκια,όλος ο κόσμος ξέρει πως σε έναν λείο και καθαρό τοίχο η λάσπη δεν κολλάει!

Αν η έκλειψη τονίζει τον 10ο σας οίκο ή αν ο Ήλιος σας ανήκει στο ζώδιο των ιχθύων

πάει καιρός τώρα που έχετε αναλάβει τις ευθύνες σας και βάλατε μια τάξη και σειρά στα του οίκου σας.Καιρός να ανοίξετε τα φτερά σας και προς τα έξω. Αλλά αν βουτήξετε πάλι στην θάλασσα των συναισθημάτων σας γιατί κάποια «δικά σας» άτομα γίνονται κακά και σας πικραίνουν,το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απογοητευτείτε και να απογοητεύσετε.Μην τον φοβάστε τον ήλιο ευαίσθητα ψαράκια.Προτείνω να........ παραμείνετε στην παραλία,να κάνετε ηλιοθεραπεία γιατί το μαύρισμα που θα αποκτήσετε θα τονώσει ακόμη περισσότερο την ακαταμάχητη σας την γοητεία.

Αν η έκλειψη επηρεάζει τον άξονα 5/11 του χάρτη σας ή αν ο ΄Ηλιος σας ανήκει στο δίπολο λέοντα/υδροχόου,μπορώ επιτέλους να γράψω ........τα καλύτερα.Η Τρίτη έκλειψη της άνοιξης μεταδίδει αισιόδοξα μηνύματα.Προσοχή μόνο μην κλείσετε πόρτες ανοιχτές!

Αν η έκλειψη τονίζει τον 5ο οίκο του χάρτη σας ή αν ο Ήλιος σας ανήκει στο ζώδιο του λέοντα,

με το μότο «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» ακούστηκαν όλες οι ευχές σας ώστε οι επιθυμίες σας να γίνουν μια πραγματικότητα.Καιρός να αφιερώσετε λίγο χρόνο και για τον εαυτό σας,να διασκεδάσετε,να φλερτάρετε και να χαρείτε.Η αντανάκλαση όμως της δικής σας καχυποψίας για το τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς,σπρώχνει να είστε ευάλωτοι στην κριτική έστω και με ένα περίεργο βλέμμα.Περήφανα μου λιονταράκια αυτοί που είναι δίπλα σας και μοιράζονται μαζί σας όχι μόνο ίδια ενδιαφέροντα αλλά και τις ίδιες αξίες έχουν αποτυπώσει για τα καλά την εικόνα του «αρχοντικού ηγέτη» που αποπνέετε.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 11ο οίκο του χάρτη σας ή αν ο Ήλιος σας ανήκει στο ζώδιο του υδροχόου,

με τον ήλιο στον 5ο σας οίκο δίνεται «φωνή» στο εσωτερικό σας το παιδί.Έχει μεγάλη ανάγκη να παίξει,να φλερτάρει,να χαρεί και να ρισκάρει.Οι παράλογοι σας όμως φόβοι να μην γελιοποιηθείτε δεν αφήνουν όλα αυτά τα ευχάριστα τα συναισθήματα που κατακλύζουν την καρδιά σας να εκφραστούν. Μην ξοδεύεστε συναισθηματικά,αφήστε το μικρό παιδί να εκφραστεί,είναι πράγματι ξεχωριστό. Ας κάνει λάθη,ας είναι διαφορετικό,δεν πρόκειται να γελάσει κανείς!

Αν η έκλειψη επηρεάζει τον άξονα 6/12 του χάρτη σας ή αν ο Ήλιος σας ανήκει στο δίπολο καρκίνου/αιγόκερω,το θέμα «οικογένεια» ζητά να αποκτήσει νόημα και ουσία.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 6ο σας οίκο ή αν ο Ήλιος σας ανήκει στο ζώδιο του καρκίνου
οι δύο προηγούμενες εκλείψεις «έδωσαν» απαντήσεις για το ποιος από όλα σας τα αγαπημένα πρόσωπα είναι δίπλα σας και ποιος όχι.Οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες για αυτούς που πραγματικά τρέφουν αγάπη για εσάς ,προετοιμάζουν να αναδυθεί η απίστευτη δύναμη που έχετε μέσα σας.Μην την κρύβετε άλλο «πληγωμένα» μου καρκινάκια,οι ριζικές οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες.Επιτρέψτε όχι μόνο σε εσάς αλλά και σε αυτούς που αληθινά σας αγαπάνε το δικαίωμα της ελευθερίας και της ανάπτυξης.

Αν η έκλειψη τονίζει τον 12ο σας οίκο ή αν ο ¨΄Ηλιος σας ανήκει στο ζώδιο του αιγόκερω,

οικογένεια και σπίτι έχουν πάρει την μορφή ενός παράξενου και παράλληλου σύμπαντος.Είστε εκεί αφιερωμένοι σε αυτό με τις υποχρεώσεις του να σας κουράζουν,τις εκκρεμότητες του να σας πιέζουν......αλλά εσείς είστε κάπου αλλού! Και που αλλού εκτός από τους επαγγελματικούς σας στόχους? Οι ανησυχίες για το πως θα τους υλοποιήσετε,για το τι θα βρείτε μπροστά σας και πως να το ελέγξετε αν τυχόν αυτό παρουσιάσει πρόβλημα σας δημιουργεί μια σύγχυση που σας κουράζει ακόμα περισσότερο.Είμαι σίγουρη,δυναμικοί μου αιγόκεροι πως η μοναδική σας ικανότητα να εκτελούνται όλες οι υποχρεώσεις με διαφορετική μέθοδο κάθε φορά θα δώσει και τις πετυχημένες λύσεις.Το μόνο που μπορώ να σας προτείνω είναι να πάρετε καμιά βιταμίνη για τόνωση.

Ας καλωσορίσουμε λοιπόν το καλοκαίρι απαλλαγμένοι από ότι μας βαραίνει και μας ενοχλεί
Καλή έκλειψη!

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης