Πανσέληνος στον άξονα Αιγόκρω και Καρκίνου

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Πανσέληνος στον άξονα Αιγόκρω και Καρκίνου

Δημοσίευση από Επισκέπτης Την / Το Παρ Ιουν 21, 2013 3:22 am

Η αυριανή  Πανσέληνος πραγματοποιείται στην 2η μοίρα του Αιγόκερω έχοντας δύο σχηματισμούς που ονομάζονται «χαρταετός».


Ο πιο σημαντικός,περιέχει το τρίγωνο Κρόνου/Ποσειδώνα και Ήλιου στα υδάτινα ζώδια, Σκορπιός/Ιχθύς και Καρκίνος.
Το τρίγωνο αυτό μας  «μιλά» πως αποδεχόμενοι την πραγματικότητα που έχουν προκαλέσει οι κατακλυσμικές  καταστάσεις σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο αισθανόμαστε ανήσυχοι. 


Η απουσία του σίγουρου και η προοπτική του αναπόφευκτου προκαλεί  μια υπερβολική εσωστρέφεια,που εκφράζεται με το να παραμένουμε κλεισμένοι σε ένα σκληρό καβούκι ,επιφυλακτικοί και μπερδεμένοι, αποφεύγοντας προς το παρόν τις άμεσες αντιπαραθέσεις.


Το μεγάλο αυτό τρίγωνο δεν είναι όμως «οκνηρό»,γιατί τα δύο  εξάγωνα  που ανήκουν στον σχηματισμό αυτού του χαρταετού,της Σελήνης με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα προτείνουν να αλλάξουμε στάση απέναντι στην μέχρι τώρα επίδραση του Δία από το ζώδιο των Διδύμων.


Βρισκόμενος δε,στην τελευταία μοίρα των Διδύμων  δίνει έμφαση σε αυτήν την θεωρητική αντιμετώπιση της πραγματικότητας με σκέψεις,ιδέες,συζητήσεις και  διαπραγματεύσεις,αλλά και μια αδυναμία στην λήψη αποφάσεων δημιουργώντας ένα κλίμα περισσότερο από ότι είναι,συγκεχυμένο και ασαφή.


Η αντίθεση όμως της Σελήνης με τον Ήλιο που περιέχει ο σχηματισμός του συγκεκριμένου αυτού χαρταετού,βοηθά στην ενεργοποίηση των εξαγώνων αυτών και ανταποκρίνεται στην απαίτηση του Πλούτωνα να αλλάξουμε οπτική γωνία ώστε να συνειδητοποιήσουμε πως η ρίζα των προβλημάτων δεν βρίσκεται εκεί που εστιάζουμε,αλλά κάπου αλλού.


Πως τελικά η  επιφυλακτικότητα μαζί με την τακτική της έμμεσης χειραγώγησης απέναντι στις αλλαγές το μόνο που πετυχαίνει είναι να «κλείνει» τον δρόμο προς την ανάπτυξη και την ευημερία.


Τρείς μέρες μετά την Πανσέληνο η είσοδος του Δία στο ζώδιο του Καρκίνου θα μας παρακινήσει να πετύχουμε την ανάπτυξη αυτή,με πίστη πέραν όμως των υλιστικών πεποιθήσεων.
Τον χρόνο που χρειαζόμαστε για αυτές τις σταδιακές συνειδητοποιήσεις μας τον δίνει η αναδρομή του Ερμή την ίδια μέρα με την είσοδο του Δία στο ζώδιο του Καρκίνου.


Και στις αρχές Ιουλίου τίθεται το πρώτο ερώτημα που αφορά τις συναισθηματικές μας εξαρτήσεις από τον Ουρανό,για να αναρωτηθούμε,τι τελικά χρειάζεται ο εσωτερικός μας Εαυτός  για να αισθάνεται  ασφαλής αλλά και πως μπορεί αυτό να το πετύχει?


Μαθήματα τύχης ή ατυχίας,ευτυχίας ή δυστυχίας θα μπορούσαμε λοιπόν να χαρακτηρίσουμε την  παραμονή του Δία στο ζώδιο του Καρκίνου για έναν ολόκληρο χρόνο.


Επισημαίνοντας, με το που θα «πατήσει» το πόδι του στο ζώδιο του Καρκίνου,πως οι υλιστικές μας πεποιθήσεις και  η εξάρτηση από τους φόβους μας  θα προκαλέσουν τελικά ατυχίες.


Ενώ,αντίθετα η «τύχη» θα είναι με το μέρος μας αν πάρουμε από το παρελθόν ότι έχει νόημα και ουσία,το εφαρμόσουμε πρακτικά στο παρόν ,με τον  δρόμο προς το μέλλον να είναι μεν ανηφορικός αλλά βατός.


Το μεγάλο τρίγωνο του Δία που θα σχηματίσει με τους Κρόνο και Ποσειδώνα και που θα διαρκέσει για όλο το καλοκαίρι είναι ένα πολύ σημαντικό και ευεργετικό τρίγωνο.


Είναι ένα τρίγωνο που δίνει τα σωστά και απαραίτητα εργαλεία για να χτίσουμε «φωλιές» μαζί με άλλους κάτω από μεγάλες ομπρέλλες.


Το ζητούμενο όμως είναι πως θα χρησιμοποιήσουμε εμείς τα εργαλεία αυτά?


Με ενσυναίσθηση ή προκαταλλειμένα?


Αντικειμενικά ή υποκειμενικά?


Θαρραλέα ή άτολμα?


Αυτό εξαρτάται ατομικά στον καθένα και μόνο από το δικό του χέρι.


Προς το παρόν όμως,ας απολαύσουμε την αυριανή  Πανσέληνο που είναι πραγματικά μαγική,με το φεγγάρι να βρίσκεται στην πιο κοντινή του απόσταση με την Γη.
Και με τον Ερμή και την Αφροδίτη αγκαλιά,στο ζώδιο του Καρκίνου,ας ακούσουμε την μικρή φωνή μέσα μας που λέει......
«μην ρωτάς για το τι μπορούν να κάνουν οι ΄άλλοι για σένα,αλλά ρώτα τι μπορείς ΕΣΥ να κάνεις όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και  για τους άλλους»
 
 
Πως θα μας επηρεάσει λοιπόν η Πανσέληνος το τριήμερο αυτό του Αγίου Πνεύματος?
 
.
Για αυτούς που ανήκουν στο ζώδια του Αιγόκερω και του Καρκίνου,ή αν η Πανσέληνος επηρεάζει τον άξονα 1/7 του χάρτη σας,η Πανσέληνος αυτή τονίζει θέματα σχέσεων.Σχέσεις συντροφικές,επαγγελματικές που απαιτούν κατανόηση και σοβαρότητα.
 
Αιγόκερως ή  1ος οίκος


Το πρώτο μήνυμα για την φύση των σχέσεων σας,φέρνει η Πανσέληνος αυτή.Τονίζοντας πως για να δώσει καρπούς η μεθοδική και συντονισμένη σας προσπάθεια της προηγούμενης χρονιάς ώστε να βάλετε κάθε πράγμα στην θέση του,χρειάζεται  πάνω από όλα  να είστε ευέλικτος, συγκαταβατικός και κοινωνικός.Μην αφήσετε αμφισβήτησεις,αντιπαλότητες και αδιαφορία να επηρεάσουν ότι έχετε χτίσει ένα χρόνο τώρα.


Καρκίνος ή 7ος οίκος


Ελπιδοφόρος η είσοδος του Δία στο δικό σας ζώδιο με εισπράξεις και παροχές υλικές και συναισθηματικές σε μια περίοδο που σας είναι αναγκαίες.Η γραμμή όμως μεταξύ της αισιοδοξίας και της απροσεξίας είναι πολύ λεπτή για αυτό δώστε μια ιδιαίτερη προσοχή στο τι λέτε και πως το λέτε.Μπορεί τελικά να κουράσει αυτόν που 
στέκεται απέναντι σας.


 
Για εσάς που ανήκετε στα ζώδια του Τοξότη και των Διδύμων,ή αν η Πανσέληνος επηρεάζει τον άξονα 2/8 του χάρτη σας,τον τομέα των οικονομικών αλλά και της οικειότητας με τον σύντροφο,θα δηλώσετε απόντες σε  ίντριγκες,ζήλιες και εμμονές.


Τοξότης ή 2ο οίκος


Μπορεί εσείς να έχετε «ξεχάσει» ένα ζήτημα οικονομικό ή ερωτικής φύσης αλλά αυτό σίγουρα σας «θυμάται».Ευτυχώς όμως που όσο και να το πάρετε  πατριωτικά,όσο και να αισθάνεστε αδικημένος,έχετε πλήρη επίγνωση πως  δεν είναι η κατάλληλη ώρα και στιγμή για να αντιδράσετε και ........απαντάτε τελικά διά της σιωπής.


Δίδυμοι ή 8ος οίκος


Με τον Άρη ακόμα να σας επηρεάζει πότε θετικά και πότε αρνητικά διερωτάστε αν τελικά ο Δίας,ένα χρόνο τώρα,σας βοήθησε να αποκτήσετε οικειότητα και εμπιστοσύνη με τον σύντροφο ή  με συνεργάτες.Σίγουροι όμως πως έχετε δώσει το καλύτερο που μπορούσατε να δώσετε συναισθηματικά και οικονομικά,
αποφεύγετε να απαντήσετε σε μομφές που πιστεύετε πως δεν σας αφορούν.
 
 
Αν ανήκετε στα ζώδια του Σκορπιού και του Ταύρου,ή αν η Πανσέληνος επηρεάζει τον άξονα 3/9 του χάρτη σας,τον τομέα της επικοινωνίας και των μετακινήσεων τα ταξίδια αναψυχής για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μοιάζουν είτε μακρινά είτε πολύ κουραστικά.


Σκορπιός ή 3ος οίκος


Οι προτάσεις και τα σχέδια για ένα ταξίδι αναψυχής που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφέλιμου είναι πολύ δελεαστικές.Από την άλλη όμως και οι υποχρεώσεις εξίσου καταπιεστικές,με το ταξίδι αυτό να μοιάζει αόριστο και μακρινό.Δεν χάνετε όμως τον χρόνο σε γκρίνιες και σε  κλάψες και επιστρατεύετε όποιον  μπορεί να βοηθήσει.


Ταύρος ή 9ος οίκος


Πολλές οι υποχρεώσεις,οι δουλειές και οι λογαριασμοί που πρέπει να τακτοποιηθούν και εσείς είναι αδύνατον να  χαλαρώσετε αν δεν διεκπεραιωθούν όλα στο έπακρο.Και δεν φτάνει αυτό,φίλοι ή συγγενείς από μακριά «θα θυμηθούν» να σας επισκεφτούν.Από μηχανής Θεός όμως ένας γονιός που προσφέρεται να βοηθήσει είτε οικονομικά είτε  ηθικά.
 
Αν ανήκετε στα ζώδια του Ζυγού και του Κριού,ή αν η Πανσέληνος τονίζει τον άξονα 4/10 του χάρτη σας μην αφήσετε τίποτα και κανέναν να σας χαλάσει την ανάγκη για ηρεμία ή ξεκούραση.


Ζυγός ή 4ος οίκος


Οι συναισθηματικές σας οι κεραίες εισπράττουν την κρυφή ένταση του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και σας χαλάνε την διάθεση.Μην αφήνετε να σας επηρεάζουν θέματα που δεν αφορούν άμεσα εσάς και συνεχίστε να χτίζετε τον εσωτερικό σας κόσμο με αγάπη και υπομονή.Έχετε καταφέρει πολλά μέχρι τώρα.


Κριός ή 10ος οίκος


Το πόσο δραστήρια και  κουραστική είναι η καθημερινότητα σας,δεν μπορεί κανείς να το καταλάβει.Που να σας αφήσουν να «χουχουλιάσετε» στον καναπέ  για να ξεκουραστείτε? Όλο και κάποιος θα σας τραβάει από το πόδι για να ζητήσει κάτι.Υπομονή παρορμητικά μου πλάσματα!


 
Αν ανήκετε στα ζώδια της Παρθένου ή του Ιχθύ,ή αν η Πανσέληνος τονίζει του άξονα 5/11 του χάρτη σας το Σύμπαν εκπληρώνει κάθε βαθιά και κρυφή σας επιθυμία.
 
Παρθένος ή 5ος οίκος


Πολύ δραστήρια τώρα τελευταία η εποχή για τον επαγγελματικό σας τομέα.Η υπομονή,η μεθοδικότητα και η πειθαρχία μαζί με ένα αλάνθαστο  ένστικτο για το ποιος είναι αληθινός  και ποιος όχι στον κοινωνικό σας περίγυρο,φέρνει  αυτό το τριήμερο την  πρώτη ηθική αμοιβή. Με ευχάριστες στιγμές μέσα σε μια πληθώρα κοινωνικών επαφών.


Ιχθύς και 11ος οίκος


Μπορεί να είναι μια εποχή που σας έχει «αδειάσει» οικονομικά αλλά πάντως όχι συναισθηματικά.Γιατί παρόλη την κούραση να προλάβετε όλες σας τις υποχρεώσεις που αφορούν το σπίτι σας έχετε την ικανότητα να χαίρεστε με τα πιο απλά και ασήμαντα για άλλους πράγματα.Χαρείτε λοιπόν το τριήμερο με αγαπημένα πρόσωπα και.....μπιρίμπα!
 
Αν ανήκετε στα ζώδια του Λέοντα ή του Υδροχόου ή αν η Πανσέληνος επηρεάζει τον άξονα 6/12 του χάρτη σας,το να είστε αισιόδοξος δεν σημαίνει και φαιδρός.Σημαίνει πως έχω την δυνατότητα να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες με ηρεμία και απλότητα.
 
Λέων ή 6ος οίκος


Είναι πράγματι πολλές οι υποχρεώσεις και οι επείγουσες δουλειές.Και κάπου σας έχουν πράγματι «στριμώξει» με την διάθεση να κυμαίνεται ανάμεσα στον θυμό  και το παράπονο.Σκεφτείτε όμως πως σε λίγο καιρό,κάποια από τα βάσανα σας θα έχουνε τελειώσει......Και αν δεν το σκεφτείτε μόνοι σας ένας φίλος θα σας το υπενθυμίσει.


Υδροχόος ή 12ος οίκος


Εκκρεμότητες και υποχρεώσεις παλιές αλλά όχι ξεχασμένες σας πεισμώνουν για να απαγκιστρωθείτε από αυτές.Δίπλα σας οικεία και αγαπημένα πρόσωπα στηρίζουν κάθε σας προσπάθεια για να γίνει αυτό μια πραγματικότητα.Και νάταν μόνο αυτό? Δίνουν και ένα χέρι βοηθείας να «αδειάσετε» και το μπαούλο .............με τις δυσάρεστες τις φωτογραφίες.


Εύχομαι ένα υπέροχο τριήμερο σε όλους

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης