Η είσοδος του Άρη στον Καρκίνο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Η είσοδος του Άρη στον Καρκίνο

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Κυρ Ιουλ 07, 2013 9:30 am

Είσοδος του Άρη στον Καρκίνο στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και μάλλον οι ανάσες θα πρέπει να είναι βαθιές, γιατί αυτός ο Άρης δεν είναι από ότι φαίνεται κάτι συνηθισμένο. Η είσοδος του για την Ελλάδα δείχνει πολλές δυσκολίες, καθώς είναι θρονιασμένος στον 8ο οίκο και κυβερνάει παραδοσιακά τον ωροσκόπο της εισόδου. Διόλου ευκαταφρόνητος, πλην όμως, όχι και σε καλύτερη θέση ζωδιακά, ο Άρης αυτός δείχνει μια ασθμαίνουσα προσπάθεια να συμμαζέψουμε τα οικονομικά μας, που όλο και θα προσπαθεί αλλά δε θα φτάνει.

Image hosted by servimg.com

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια στα οικογενειακά οικογενειακά (τι διάλεξες, αυτό το ξενοδοχείο, δεν έχουμε λεφτά για τόσο ακριβές διακοπές), συμμάζεμα, όσο γίνεται της κατάστασης, έως φαινόμενα τσιγκουνιάς και καμία μα καμία επιθυμία να αποχωριστούμε δικά μας πράγματα, που όμως συν τω χρόνω και με τις διελεύσεις που θα έρθουν ίσως και να αναγκαστούμε.

Ως συνήθως όλα τα καλά τα περιμένουμε από τους έξω και παρακαλάμε για τα λεφτά τους, όμως αυτή τη φορά δίνουμε κιόλας, επιχειρήσεις, κτήματα, οικόπεδα, ότι βάζει ο νους σας. Κι από μέσα παραπονιέται ο κόσμος τι τα ξεπουλάς, η μάνα στο παιδί, τι το σκοτώνεις, μια ζωή δούλεψα να το φτιάξω αυτό το σπίτι. Πλην όμως ή τώρα ή ποτέ δηλώνει αυτός ο Άρης, ας αρπάξουμε την ευκαιρία, γιατί μετά κανείς δεν ξέρει.

Άρης ογδόου με Ήλιο, Ερμή και Δία στον ίδιο οίκο δηλώνει τάση προς συγχωνεύσεις, ένωση οικονομικών δυνάμεων και τοποθέτηση των «δικών μας ανθρώπων» στις οικονομικά νευραλγικές θέσεις. Όλοι μαζί εναντίον του Πλούτωνα, της δυσπραγίας, αλλά θα τα καταφέρουμε; Κανείς δεν ξέρει, όλοι με οδηγό τον Δία, αλλά κι ο Άρης να γκρινιάζει, γρήγορα, δεν έχουμε χρόνο. Ας δώσουμε ότι μπορούμε στους δικούς μας, τώρα που γυρίζει.

Σε συνάρτηση με την είσοδο της Αφροδίτης στην Παρθένο, η τάση που σηματοδοτεί η αλλαγή είναι περιχαρακώνομαι (Άρης) και κολλάω στις λεπτομέρειες (Αφροδίτη). Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει με την τρόικα αλλά και με τυχόν αγοραπωλησίες που θα θελήσετε να κάνετε το καλοκαίρι. Είναι κι ο Ερμής ανάδρομος, οπότε ήρθε κι έδεσε.

Τελικά από όλο αυτό θα αναγκαστούμε να διαλέξουμε. Το εφικτό από το επιθυμητό, το ένα από όλα, αυτό που μπορεί να προχωρήσει έναντι αυτού που θα περιμένει. Θα χρειαστούμε αρκετή υπομονή, ειδικά όσοι χτίσαμε το τελευταίο δίμηνο σε προσπάθειες συνεργασίας, καθώς θα δούμε να ξαναβγαίνουν τα προσωπικά στη μέση και να μην μπορούμε να τα μαζέψουμε.

Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουμε αρκετή υπομονή, αν και με το ΤΑΥ του Άρη τέλη Ιουλίου και της Αφροδίτης τον Αύγουστο μάλλον κόντρες και συναλλαγές «θανατηφόρες» θα πρέπει να περιμένουμε. Κρατηθείτε γερά λοιπόν με τον Άρη στον Καρκίνο, γιατί θα βγούμε θάλασσα, και πιστέψτε με «θα κουνάει».

Ειδικότερα για τα ζώδια μερικές παρατηρήσεις και απόψεις.

Οι Κριοί θα καλούνται συνέχεια να κάνουν «φυγή προς τα μπρος». Όσο οι τεχνοκράτες θα μαλώνουν με τους εθνικιστές, όσο οι «πατριώτες» θα εναντιώνονται στο διεθνή έλεγχο, όσοι οι οπαδοί του «εμείς κι αυτοί» θα αρνούνται να βάλουν αμερόληπτους κανόνες και θα υπερασπίζονται τις προσωπικές σχέσεις, οι Κριοί θα καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, κάνοντας ακόμη ένα βήμα μπροστά. Τα νεύρα σας θα τεντωθούν, η πίστη σας θα κλονιστεί, αλλά θα υπάρξουν και ευκαιρίες και ανέλπιστες βοήθειες. Βαδίζετε πάνω στο σκοινί της τύχης πάντως και μην πιστέψετε ότι θα υπάρξει ασφάλεια.

Οι Ταύροι περνάτε από εργασιοθεραπεία (οι του 3ου δεκαημέρου ίσως και να παντρεύεστε) με μία περιουσία του συζύγου να σας κατακλύζει, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα αποδείξετε ότι «είστε δικιά τους» και ανήκετε στο σόι. Υπό όρους η μοιρασιά λοιπόν, πολλά τα έξοδα όμως και η πίεση και τα περιθώρια λίγα για να διαπραγματευτείτε. Θα πείτε ναι λοιπόν κι αφήστε γι’ αργότερα τις διεκδικήσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα είστε σε θέση να ζητήσετε και πολλά. Θα έχετε να ανησυχείτε και λίγο για την υγεία σας. Μείνετε στα ψιλά, μην ξανοίγεστε σε μεγάλες business και σιγά σιγά θα φύγετε από τη στενωπό.

Οι Δίδυμοι δίνετε τόπο στους άλλους, όπως συχνά κάνατε τον τελευταίο χρόνο και τους αφήνετε χώρο να κάνουν παιχνίδι, συνεχίζονται στο ίδιο μοτίβο του team player που θέλετε να προωθήσετε. Καλή η προσπάθεια, πλην όμως τώρα οι παίχτες δεν είναι ελεγχόμενοι, τα έξοδα θα είναι πολλά (ίσως και ασυγκράτητα), ο ένας και ο άλλος θα ζητάνε τη μίζα ή το κατιτίς τους κι όλοι τώρα θα έρχονται σε σας για να «εξαργυρώσουν» την υποστήριξη που σας έχουν προσφέρει. Πώς τα αντιμετωπίζουμε αυτά; Με τον Ερμή ανάδρομο, έναν τη φορά, λέγοντας «δίκιο έχεις» και προσπαθώντας να κλείσετε παλιές υποθέσεις.

Οι Καρκίνοι μπαίνετε για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο παιχνίδι. Δε φαίνεστε, όχι, παρά την πλειάδα πλανητών, εσείς προτιμάτε δουλειά παρασκηνίου και υποδομής, όμως φίλοι μου, πιστέψτε με σε σας θα έρθουν όλοι να ακουμπήσουν για φύλαξη τα λεφτά τους, γιατί εδώ που φτάσαμε και καταντήσαμε μόνο εσάς εμπιστεύεται ο κόσμος ότι δε θα τα φάει. Θεματοφύλακες των οικονομικών θα αναδειχθείτε σε τράπεζες, επιχειρήσεις, κλπ, και θα κληθείτε να βγάλετε το φίδι από την τρύπα. Μεγάλη επιτυχία δεν είναι σίγουρο ότι θα έχετε, όμως αν δείξετε στάση αναμονής στην πορεία θα δεχτείτε κάποιες συμβουλές που θα σας ξελασπώσουν.

Οι Λέοντες δίνετε τον αγώνα τον ιδεολογικό, υποστηρίζετε τη μεγάλη ιδέα, πίσω σας όμως τα καβούρια σκάβουν τρύπες και από ότι φαίνεται δημιουργούν προβλήματα στο οικοδόμημα που πάτε να χτίσετε. Μεγάλη ζημιά δε θα κάνουν πάντως, ναι, είναι ορισμένοι που δε θέλουν να χάσουν το σπίτι τους, για να μετακομίσουν στο μεγάλο, είναι δεμένοι με το παρελθόν και τους 3, 5, 15 οπαδούς τους και δεν αισθάνονται άνετα στο μέγαρο με τους 45.000 χιλιάδες. Οκ, θα δημιουργήσουν κάποια προβλήματα, αλλά αγνοήστε τους. Όλα καλά.

Οι Παρθένοι βγαίνουν στο προσκήνιο χωρίς να το θέλουν, αλλά η ανάγκη τους βγάζει ή η συγκυρία. Αν κλείνει ο οργανισμός σου, δε θα κατέβεις στη διαδήλωση; Δε θα διαμαρτυρηθείς σαν εργατοπατέρας; Δε θα σταματήσεις (αν και δε το θες κατά βάθος) να είσαι υπάκουος εργαζόμενος; Ναι, θα υπάρξουν διαμαρτυρίες, θα υπάρξουν διαδηλώσεις, αλλά μην περιμένετε κάτι συνταρακτικό. Γενικά ο κόσμος θα υποστηρίξει, θα συνεργαστεί και δε θα επαναστατήσει. Η συνείδηση είναι ότι όλα αυτά «χρειάζονται», αρκεί αυτός που παίρνει αποφάσεις να επιδεικνύει δικαιοσύνη. Διαφορετικά, το πράγμα αλλάζει…

Οι Ζυγοί θα βρεθούν να παίζουν το ρόλο του συνεκτικού κρίκου σε καταστάσεις που θα πρέπει να υποστηρίξουν άλλους και να τους εξασφαλίσουν και περαιτέρω οπαδούς. Θα πείτε έναν καλό λόγο εδώ, ένα εκεί, όμως πρέπει να ξέρετε ότι ο κόσμος θα ζητάει ανταλλάγματα. Κι εσείς μάλλον δε θα μπορείτε να ανταποκριθείτε. Λίγοι θα κατανοήσουν ότι διακυβεύεται ένα κοινό μέλλον εδώ παρά το προσωπικό και λίγοι θα βάλουν πλάτη για να σας βοηθήσουν. Τα αφεντικά θα δείχνουν να τρελάθηκαν και να τα μαζεύουν και να φεύγουν, οπότε κάποια στιγμή μην εκπλαγείτε, αν δείτε να εξαφανίζεται τελείως η λογική.

Οι Σκορπιοί βρίσκονται μπλεγμένοι με τον Κρόνο πάνω τους και πολλές ευθύνες να βρίσκονται μπροστά τους, ερχόμενες από το παρελθόν, για τις οποίες καλούνται να απολογηθούν ή να πληρώσουν κάποιου είδους ευθύνες. Κάποιοι θα έχουν συμπαράσταση δικών τους ανθρώπων σε αυτή την ιστορία, που θα βγουν να τους υπερασπιστούν και πιθανόν αυτό να βοηθήσει, αλλά μάλλον θα είναι βοήθεια κυρίως σε ηθικό επίπεδο. Το σίγουρο είναι ότι η περίοδος θα αναγκάσει πολλούς να τους «ξεχάσουν» αλλά και πολύς κόσμος θα τους τοποθετήσει στην επικίνδυνη θέση του… αποδιοπομπαίου τράγου.

Οι Τοξότες μοιάζουν να είναι από κείνους που λιγότερο θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις. Όχι ότι δε θα βλέπουν τριγύρω τους την γκρίνια ή την διάλυση των συνεταιρισμών εξαιτίας των αντιτιθέμενων προσωπικών συμφερόντων, ωστόσο οι παράγοντες στο δικό τους περιβάλλον θα δείχνουν να τους ευνοούν να πορευτούν αλλού, σε άλλη κατάσταση, σε άλλη κοινωνία, σε άλλη Ελλάδα. Και να φτιάξουν μία διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων, που βεβαίως σε αυτή τη φάση θα φιλοξενεί μόνο αυτούς και όσους τους πιστεύουν. Κέντρο πυρήνων λοιπόν, οι Τοξότες, γύρω από τους οποίους θα μαζευτούν, όσοι ελπίζουν ακόμα.

Οι Αιγόκεροι θα βρεθούν «απέναντι». Απέναντι στις «κλίκες» που θα αναδειχθούν μάνι μάνι από τη νέα κατάσταση, στους «φρέσκους» που θα θελήσουν να μοιράσουν τα λεφτά στην οικογένεια, χωρίς να ιδρώσουν, ούτε να κοπιάσουν. Το «σύστημα» θα απομονώσει όμως τους Αιγόκερους γι’ αυτό το καλοκαίρι ή θα προσπαθήσει τουλάχιστον να τους αδρανοποιήσει. Και θα το πετύχει για λίγο, μέχρι να γυρίσει ο Πλούτωνας ξανά ορθός. Έτσι για κάποιο διάστημα μπορεί να δείτε Αιγόκερους περιθωριοποιημένους, όμως μην πιστέψετε ότι κερδίσετε, θα είναι για λίγο.

Για τους Υδροχόους τι να πούμε. Δύσκολος αυτός ο Άρης και μόνο που βλέπετε το χάρτη γεμισμένο με νερά κι ούτε ένα πλανήτη στον αέρα. Μια Αφροδίτη δείχνει να έχει κάποια επαφή, αλλά κι αυτή είναι τόσο απομονωμένη στην καλή ζωή που κάνει, που ο Υδροχόος με τα προβλήματα που έχει αυτή την εποχή της φαίνεται πολύ λίγος. Οι Υδροχόοι επίσης δε χωράνε ιδιαίτερα στη νέα κατάσταση, αποκλεισμένοι (ίσως όχι τόσο έντονα όσο οι Αιγόκεροι) από τις νέες κλίκες και χωρίς προσβάσεις στα κέντρα αποφάσεων. Το μόνο που κάνουν είναι να μιλούν, αλλά η εποχή που ακουγόντουσαν έχει περάσει. Υπομονή ως τον Αύγουστο για να καλυτερέψουν οι καταστάσεις και να πάρετε λίγο από το αίμα σας πίσω.

Για τους Ιχθύς τα στοιχεία είναι μάλλον θετικά, με οικονομική βοήθεια από τους γονείς αλλά και  περίσκεψη στα έξοδα, που θα σας επιτρέψει να στήσετε ένα ωραίο σπιτικό όπως το θέλετε, χωρίς πολλά έξοδα και με πνεύμα οικονομίας. Αστοχίες θα υπάρξουν – και μην ντραπείτε να τις παραδεχτείτε – κι ίσως να μη θελήσετε να γυρίσετε πίσω στη γειτονιά των γονιών σας που την ντρεπόσασταν, είναι πιθανόν όμως τα οικονομικά ανταλλάγματα να είναι αρκετά σημαντικά ώστε να το σκεφτείτε. Μία ανακαίνιση ας πούμε εύκολα θα σας αποζημιώσει.

vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1163
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 45
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης